ΑΘΗΝΑ
06:53
|
18.05.2024
Αρνείται τις κατηγορίες η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία. Η έρευνα για τις εκπομπές ντίζελ ξεκίνησε το 2017.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αυτοκινητοβιομηχανία Renault επιβεβαίωσε ότι γαλλικό δικαστήριο την κατηγορεί για εξαπάτηση σχετικά με την έρευνα που ξεκίνησε το 2017 για τον έλεγχο εκπομπών ντίζελ σε  ορισμένα από τα παλαιότερα οχήματα της εταιρείας και τις υποψίες που υπάρχουν για “παραποίηση” των δοκιμών, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων, Reuters. Στο στόχαστρο των αρχών έχουν τεθεί αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες μετά το επονομαζόμενο σκάνδαλο “ Dieselgate” της Volkswagen. Ένα σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε το 2015 και αφορούσε την παραποίηση δοκιμών στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε μια εποχή που οι ρυθμιστικές αρχές γίνονταν όλο και πιο αυστηρές στα πρότυπα ρύπανσης.

Σύμφωνα με το Reuters, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αρνείται ότι διέπραξε οποιοδήποτε έγκλημα και επαναλαμβάνει ότι τα οχήματά της δεν είναι εφοδιασμένα με συστήματα που θα της επέτρεπαν να εξαπατήσει τις δοκιμές εκπομπών αερίων. “Η Renault τηρούσε ανέκαθεν όλους τους γαλλικούς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Τα οχήματα της Renault είναι εγκεκριμένα σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο επικεφαλής της Renault, Ζιλ Λε Μπορν, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι σαφές πόσα από τα αυτοκίνητα του ομίλου επηρεάστηκαν ενδεχομένως από την έρευνα.

Γάλλοι εισαγγελείς που εξετάζουν τη Renault άνοιξαν επίσης έρευνα και για τη γαλλική Peugeot όταν διαπίστωσαν ότι ορισμένα από τα μοντέλα αυτοκινήτων της παρήγαγαν εκπομπές δέκα φορές πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Η γερμανική Volkswagen έχει παραδεχτεί ότι είχε επεξεργασμένο λογισμικό κινητήρων για να εξαπατήσει τις δοκιμές των ΗΠΑ, ένα σκάνδαλο που έχει κοστίσει στον όμιλο περισσότερα από 32 δισεκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα, αντικαταστάσεις και νομικά έξοδα και από τότε αντηχεί σε ολόκληρο τον κλάδο.

Πηγή: RT News, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξεκινά αύριο το συνέδριο για το υπαρξιακό πρόβλημα της Ελλάδας

Κατεδάφισαν στο Κίεβο ναό της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ η ορφανή αρκουδίτσα Μάρθα

Αττική: Σύλληψη 52χρονου για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα