ΑΘΗΝΑ
23:44
|
23.06.2021
Πληροφορίες για παράταση μιας ώρας στις μετακινήσεις και εστίαση με μουσική από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο – Στο επίκεντρο και ο αριθμός των καλεσμένων σε δεξιώσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιούν σήμερα Πέμπτη οι λοιμωξιολόγοι και εμπειρογνώμον της επιτροπής που συμβουλεύει την κυβέρνηση για τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας. Τα δύο βασικά ζητήματα που αναμένεται να εξετάσουν είναι η επαναφορά της μουσικής στην εστίαση και η περαιτέρω επέκταση του ωραρίου των μετακινήσεων.

Η κυβέρνηση φέρεται εξετάζει να επαναφέρει τη μουσική στην εστίαση από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αλλά και να τεθεί χρονοδιάγραμμα για τη διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας και την αύξηση των ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις (δεξιώσεις, γάμους, βαφτίσεις κ.λπ.). Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τις σχετικές εισηγήσεις θεωρείται πιθανή η παράταση κατά μία στο ωράριο της νυχτερινής κυκλοφορίας, που μέχρι σήμερα επιτρέπεται έως τις 00.30.

Στο μεταξύ οι εμβολιασμοί προχωρούν αργά με αποτέλεσμα ειδικοί να εκφράζουν φόβους για την έλευση τέταρτου κύματος. Σε ό,τι αφορά τα αμφιλεγόμενα self tests, το άλλο υποτιθέμενο «όπλο» έναντι της διασποράς του κορονοϊού, η δωρεάν διάθεσή τους από τα φαρμακεία ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες.

Για τις δεξιώσεις σε γάμους και βαφτίσια η εισήγηση φέρεται να είναι ο αριθμός των καλεσμένων, από τα 100 άτομα που είναι σήμερα, να αυξηθεί στα 200. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι δεν αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως για να αυξηθεί ο αριθμός των καλεσμένων μέσα στο μήνα, αλλά από τις αρχές Ιουλίου.

Οι αποφάσεις των ειδικών είναι πιθανόν να μην ανακοινωθούν σήμερα, αλλά στην ενημέρωση της Παρασκευής.

Στα θετικά δεδομένα που έχουν στη διάθεσή τους οι επιστήμονες είναι οι πτωτικές τάσεις του ιικού φορτίου του ιού SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα, η αποκλιμάκωση των νέων κρουσμάτων μαζί με τη μικρή μείωση των διασωληνωμένων ασθενών. Ωστόσο, ο δείκτης μετάδοσης Rt ανέβηκε λίγο και εκτιμάται σε 0,85, από 0,82 την προηγούμενη εβδομάδα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ιρλανδοί σερβιτόροι-ρατσιστές: 1-0

Κακήν-κακώς αποχώρησε από καφέ-μπαρ του Δουβλίνου την Κυριακή μία ομάδα ρατσιστών που επιτέθηκε λεκτικά σε μία μαύρη έγκυο, πελάτισσα του καταστήματος.
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Το 50% των πολιτών με τουλάχιστον μια δόση εμβολίου

Ιερομόναχος πίσω από την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

Οι αγελάδες το έσκασαν

Κορονοϊός: 520 νέα κρούσματα, 271 διασωληνωμένοι, 14 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα