ΑΘΗΝΑ
08:24
|
25.04.2024
Το 70% των Αμερικανών τάσσονται υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας ερευνών Gallup.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το 70% των Αμερικανών τάσσονται υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας ερευνών Gallup, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα, γεγονός που συνιστά ιστορικό υψηλό για τα δεδομένα της χώρας από όταν έγινε η πρώτη σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης επί του θέματος.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό –το υψηλότερο από όταν η ίδια εταιρία ξεκίνησε την καταγραφή του ερωτήματος το 1996- συνιστά αύξηση της τάξης του 10% σε σχέση με το 2015, το ίδιο έτος από όταν το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι όλες οι πολιτείες πρέπει να προχωρήσουν σε νομική αναγνώριση των γάμων του ίδιου φύλου.

Πέρα από την σαφή πλειοψηφική τάση που καταγράφεται σε ψηφοφόρους που αυτοπροσδιορίζονται ως Δημοκρατικοί (83%) και Ανεξάρτητοι (73%)είναι πρώτη φορά που οι Ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι που συμμετείχαν στην έρευνα τάσσονται πλειοψηφικά υπέρ (55%).

Διαφοροποίηση (που ωστόσο δεν αμφισβητεί την εικόνα πλειοψηφικής τάσης) καταγράφεται ως προς την ηλικιακή ομάδα που ανήκαν οι ερωτώμενοι, με το εύρος της αποδοχής να σχετίζεται με την ηλικιακή κατηγορία που ανήκουν. Οι θέσεις για τον γάμο του ιδίου φύλου εξακολουθούν να διαφέρουν μεταξύ των ηλικιακών ομάδων με το 84% των νέων ενηλίκων, το 72% των μεσήλικων ενηλίκων και το 60% των ηλικιωμένων ενηλίκων να δηλώνουν υπέρ του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Όταν η Gallup άρχισε να κάνει αυτήν την ερώτηση για πρώτη φορά το 1996, μόλις το 27% των Αμερικανών ενέκρινε τη νομική αναγνώριση των γάμων για τα ομόφυλα ζευγάρια. Τα δεδομένα προέρχονται από την ετήσια δημοσκόπηση αξιών και πεποιθήσεων της Gallup.

Πηγές: NPR, Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ημαθία: Ι.Χ. έπεσε σε αρδευτικό κανάλι-Νεκρός ο οδηγός

Μετά τις Ευρωεκλογές

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις σήμερα Πέμπτη και αύριο Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Φρεγάτα Ύδρα: Κατάρριψη δύο UAV στον κόλπο του Άντεν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα