ΑΘΗΝΑ
06:54
|
27.04.2024
Νέες ευκαιρίες ανάπτυξης πίσω από εφαρμογές και πολιτικές της "κυκλικής οικονομίας" διακρίνουν παράγοντες της αγοράς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ψηφιακό συνέδριο για τα οφέλη της Κυκλικής Οικονομίας για τη βιομηχανική παραγωγή και την επιχειρηματικότητα πραγματοποίησε σήμερα το ελληνο-αμερικανικό εμπορικό επιμελητήριο.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Ηλίας Σπυρτούνιας, στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ανέφερε: «Βρισκόμαστε στην ανατολή της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, της “πράσινης” βιομηχανικής επανάστασης, η οποία παρουσιάζει νέες ευκαιρίες, αλλά παράλληλα θέτει τις βάσεις για να συμπεριφερθούμε όλοι με τρόπο κοινωνικά υπεύθυνο».

Tribes: Joined by Purpose”: Η ανάγκη για την σύγχρονη επιχείρηση να  εξελιχθεί γύρω από σκοπό

Παίρνοντας το λόγο ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, εκτίμησε πως έχουμε περάσει ήδη σε μία μεταβατική φάση κατά την οποία η λεγόμενη “Κυκλική Οικονομία” μπορεί να σημάνει την επανεκκίνηση της ανάπτυξης και να θέσει νέες προκλήσεις για το επιχειρείν.

Ο βιομήχανος Νικόλαος Μπακατσέλος αναλαμβάνει πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ

Πιθανές βάσεις μίας τέτοιας ώθησης διέκρινε στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα της οικονομίας, “με γνώμονα τη γνώση, την εκπαίδευση και την εξειδίκευση”.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κυκλικής Οικονομίας, Γιώργος Κρεμλής, υποστήριξε πως η κυκλική οικονομία είναι “το νέο οικονομικό μοντέλο που θα αντικαταστήσει τη γραμμική οικονομία διασφαλίζοντας την ουδετερότητα του κλίματος και τη βιωσιμότητα”.

Γιώργος Κρεμλής: 3 περιβαλλοντικές εκδηλώσεις για την 5η Ιουνίου

Πρόσθεσε πως θα ήταν προτιμότερο “να μιλάμε για “κυκλικό μετασχηματισμό” και όχι για κυκλική μετάβαση” εκτιμώντας πως πρόκειται για λέξη που χρησιμοποιείται για την ενεργειακή μετάβαση, καθώς είναι μια προοδευτική διαδικασία που χρειάζεται την ανάπτυξη ενός κυκλικού οικοσυστήματος και μιας κυκλικής κουλτούρας για να δημιουργηθεί η υποστήριξη της νέας γενναιόδωρης χρηματοδότησης σε επίπεδο Ε.Ε.

Υπουργός Περιβάλλοντος: Θα διατεθούν 350 εκατ. ευρώ

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας ανέφερε ότι το γραμμικό μοντέλο οικονομίας ““παραγωγή -– κατανάλωση – απόρριψη” είναι προφανές πως δεν αποτελεί πλέον μια βιώσιμη επιλογή”.

Στους Ετεροδημότες των Αθηνών ο Κώστας Σκρέκας – N-takosnews

“Αυτό σημαίνει πως πρέπει να επιταχύνουμε τη μετάβαση σε ένα οικονομικό μοντέλο, το οποίο θα ενσωματώνει την κουλτούρα της κυκλικής οικονομίας τόσο σε επίπεδο παραγωγής, όσο και κατανάλωσης, με τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και της επιχειρηματικής κοινότητας, βεβαίως, να είναι καθοριστική για την εφαρμογή της” τόνισε.

Ανέφερε επίσης πως η εθνική στρατηγική της Ελλάδας αποτυπώνεται στον φιλόδοξο οδικό χάρτη της χώρας μας για την περίοδο 2021-2025, η διαβούλευση του οποίου έχει ολοκληρωθεί και θα εγκριθεί μέσα στον Ιούλιο. Πρόσθεσε ότι θα διατεθούν πάνω από 350 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη χρηματοδότηση έργων κυκλικής οικονομίας.

Ο Θάνος Βλαχόπουλος, Γενικός Διευθυντής Επενδυτικής και Εταιρικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Θ. Βλαχόπουλος (Τρ. Πειραιώς): Κατέχουμε ηγετική θέση στη χρηματοδότηση  ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - sofokleous10.gr

Οι πόροι ύψους €32δις του Ταμείου Ανάκαμψης, που σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα αναμένεται να ξεπεράσουν τα €80δις τα επόμενα πέντε χρόνια, αποτελούν ιστορική ευκαιρία για την παραγωγική ανασυγκρότηση και την αλλαγή του μοντέλου της ελληνικής οικονομίας, η οποία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ετοιμότητα και την ανταπόκριση των εμπλεκόμενων μερών, την ωριμότητα των επιλεγμένων έργων σε συνδυασμό με τις πολλαπλασιαστικές επιπτώσεις που δημιουργούν στην οικονομία, και τις ευκαιρίες μόχλευσης που θα προσφέρουν οι ελληνικές τράπεζες. Η Τράπεζα Πειραιώς έχει δεσμευτεί στρατηγικά να συμβάλλει στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, και σε αυτό το πλαίσιο έχει θέσει ως πρωταρχικό της στόχο να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ταχεία απορρόφηση και στην αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου.

Τέλος, ο Γιώργος Πεχλιβάνογλου, Vice President, Eunice Energy Group ανέφερε ότι η εκπλήρωση των στόχων για την ενεργειακή μετάβαση, το κλίμα και την κυκλική οικονομία, που έχει θέσει η παγκόσμια κοινότητα, η Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει υιοθετήσει η ελληνική πολιτεία, απαιτεί ταχύτατη και τολμηρή αξιοποίηση των τεχνολογικών εξελίξεων και αποφασιστική προώθηση των μεγάλων επενδύσεων παραγωγής πράσινης ενέργειας και των ηλεκτρικών διασυνδέσεων εθνικής σημασίας και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με κανόνες υγιούς επιχειρηματικότητας.

Γιώργος Πεχλιβάνογλου (Eunice): Καταθέσαμε αίτηση για μονάδα αποθήκευσης  ενέργειας στην Πελοπόννησο - giorgos pechlivanoglou (Eunice): katathesame  aitisi gia monada apothikefsis energeias stin peloponniso

Ο Όμιλος Eunice με αφετηρία το παγκοσμίως πρωτοποριακό έργο παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, που υλοποίησε και λειτουργεί στο νησί της Τήλου, ανοίγει τον δρόμο και συμβάλει με νέες επενδύσεις, ώστε να πολλαπλασιαστούν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά πράσινα νησιά.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: Εκτύπωση

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα