ΑΘΗΝΑ
03:49
|
19.04.2024
Οι διάσημοι ελέφαντες που διασχίζουν εδώ και 15 μήνες την Κίνα, καταγράφηκαν να απολαμβάνουν τον υπνάκο τους σε δάσος της Xiyang.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι διάσημοι, πλέον, ελέφαντες που διασχίζουν για άγνωστο λόγο την Κίνα εδώ και 15 ολόκληρους μήνες, αποφάσισαν να σταματήσουν την περιήγησή τους και καταγράφηκαν από το CCTV να απολαμβάνουν τον υπνάκο τους σε δροσερό σημείο δάσους της Xiyang.

Τα στιγμιότυπα της μακάριας σιέστας τους έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο, καθώς πλήθος κόσμου αλλά και επιστημόνων παρακολουθούν το πρωτοφανές ταξίδι των χαριτωμένων παχύδερμων που έχουν απομακρυνθεί από το φυσικό τους περιβάλλον, καλύπτονας μία απόσταση 500 χιλιομέτρων.

Η αγέλη εντοπίστηκε να παίρνει τη σιέστα της, μετά από μια σφοδρή καταιγίδα που ανέκοψε για λίγο την πορεία της.

Σημειώνεται ότι η τοπική κυβέρνηση έχει αναπτύξει περίπου 14 drone και 500 άτομα που φροντίζουν να διατηρούν τα ζώα ασφαλή, κλείνοντας δρόμους όπου χρειαστεί και προσπαθώντας να τα ωθήσουν προς τα νοτιοδυτικά. 

Προηγούμενες απόπειρες απέτυχαν παταγωδώς, αλλά τώρα η αγέλη φαίνεται πως αρχίζει, δειλά, να επιχειρεί μια μεγάλη και αργή στροφή προς τα πίσω. Στην 15μελή ομάδα των ζώων βρίσκονται και τρεις μικροί ελέφαντες, ενώ ένα αρσενικό έχει αποσπαστεί από την αγέλη και βρίσκεται σε απόσταση 4 χιλιομέτρων από τους συντρόφους του.

Οι ελέφαντες αν και χαριτωμένοι, έχουν προξενήσει σημαντική οικονομική ζημιά στο διάβα τους, αφού κατανάλλωσαν σοδειές αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το BBC.

Στο πέρασμά τους έχουν προκαλέσει επίσης, υλικές φθορές σε κτήρια και ουκ ολίγες φορές έχουν χώσει αδιάκριτα τις προβοσκίδες τους σε ανοικτές πόρτες και παράθυρα εξερευνώντας κατοικημένες περιοχές.

Πρόσφατα κατέφθασαν στην πόλη Κουνμίνγκ όπου ζουν εκατομμύρια άνθρωποι. “Τείχη” από φορτηγά παραταγμένα το ένα δίπλα στο άλλο δημιουργήθηκαν προκειμένου να αποτραπεί η προσέγγισή τους σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Σημειώνεται ότι ο ασιατικός ελέφαντας θεωρείται απειλούμενο είδος και εκτιμάται ότι στην Κίνα ζουν πλέον μόνο 300.

Ωστόσο, μυστήριο εξακολουθεί ν’ αποτελεί ο λόγος που έκανε τα συμπαθητικά παχύδερμα να εγκαταλείψουν το φυσικό περιβάλλον τους.

Κάποιοι πιστεύουν πως ψάχνουν για καινούργια “πατρίδα” και άλλοι εκτιμούν ότι ο αρχηγός της ομάδας είναι άπειρος και τους έχει οδηγήσει κατά λάθος μακριά. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι πρόκειται για το πιο μακρύ ταξίδι άγριων ελεφάντων που έχει καταγραφεί ποτέ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με…σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα