ΑΘΗΝΑ
12:14
|
26.04.2024
Μέτρα αποτροπής τουριστών "κακής ποιότητας" παίρνει η δημοτική αρχή στο Άμστερνταμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μπορεί η τουριστική κίνηση αργά αλλά σταθερά να επανέρχεται στις περισσότερες χώρες που βρίσκονται στο επίκεντρο της διεθνούς τουριστικής βιομηχανίας, ωστόσο, κάποιες πόλεις φαίνεται πως αξιοποιούν την αφορμή για να βάλουν “τάξη” και να αποτρέψουν την επαναφορά τουριστών “κακής ποιότητας”.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει η περίπτωση του Άμστερνταμ με την δημοτική αρχή της ολλανδικής δημοφιλούς πόλης να να διαμηνύει σε ανακοίνωσή της ότι από την 1η Ιουλίου τίθενται σε εφαρμογή νέα μέτρα με στόχο την αποθάρρυνση υπερβολών από τουρίστες που θα επιλέγουν το Άμστερνταμ για τις διακοπές τους.

“Οι επισκέπτες που σέβονται το Άμστερνταμ και τους κατοίκους του θα είναι πάντα καλοδεχούμενοι. Οι επισκέπτες που συμπεριφέρονται στους κατοίκους της πόλης μας με ασέβεια δεν θα είναι καλοδεχούμενοι. Το μήνυμα για αυτούς είναι το ακόλουθο: Μην έρθετε στο Άμστερνταμ!”

Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων ανακοινώθηκε η ανάπτυξη ενισχυμένων αστυνομικών δυνάμεων που θα αποτρέπουν από τους ξένους επισκέπτες να διανυκτερεύουν στα αυτοκίνητά τους ενώ θα τους επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα μέσω κινητών τηλεφώνων εφόσον διαπιστωθεί πως έχουν σταθμεύσει σε περιοχές που απαγορεύεται.

Στα μέτρα συμπεριλαμβάνεται το έκτακτο κλείσιμο δρόμων “εάν καταστεί απαραίτητο” κυρίως στις πιο “κακόφημες” συνοικίες της πόλης, αλλά και η προσωρινή απαγόρευση αλκοόλ, αερίου ηλίου που προκαλεί γέλιο, ηχητικά συστήματα με ντεσιμπέλ που ξεπερνούν τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια θορύβου, σε περιοχές κατάμεστες από κόσμο.

Aυστηρά πρόστιμα προβλέπονται επίσης για όσους ουρούν δημοσίως στους δρόμους της πόλης.

Don't come to Amsterdam: nuisance visitors told to go elsewhere -  DutchNews.nl

Η 55χρονη δήμαρχος του Άμστερνταμ, Φέμκε Χαλσίμα, μιλώντας στην εφημερίδα Het Parool διευκρίνισε πως η πόλη δεν θα αποκλείει τουρίστες αλλά θα ενθαρρύνει τον πολιτιστικό τουρισμό και όχι τον τουρισμό άκρατου ξεφαντώματος με παρελάσεις μέθυσων ή προκλητικά μεταμφιεσμένων επισκεπτών.

Δημοτικοί σύμβουλοι από το κόμμα D66 ήταν πιο ωμοί: “Εάν θέλετε να έρθετε στην πιο όμορφη πόλη του κόσμου, το Άμστερνταμ, είστε καλοδεχούμενοι. Εάν σκοπεύετε να έρθετε στο Άμστερνταμ για να μεθύσετε και να ντυθείτε…πέος, τότε κοιτάξτε να πάτε κάπου αλλού!”

Overtourism: 4 major impacts on the environment – MURMURATION SAS,  Green-tech for a changing world
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σάντερς προς Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λέει κανείς ότι έχετε σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε άλλος πολιτικός

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα