ΑΘΗΝΑ
19:02
|
26.04.2024
Ο έφηβος σκοτώθηκε σε επίθεση καταστολής διαδήλωσης κατά της καταπάτησης γης από Εβραίους εποίκους νοτίως της πόλης Νάμπλους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη δολοφονία 15χρονου Παλαιστίνιου νοτίως της πόλης Ναμπλούς της κατεχόμενης Δυτικής ΄Οχθης προχώρησαν νωρίς το απόγευμα δυνάμεις του ισραηλινού στρατού.

Η επίθεσή τους έγινε με στόχο τη διάλυση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας Παλαιστινίων της περιοχής για τις προσπάθειες Εβραίων εποίκων να επεκτείνουν παρακείμενοι εποικισμό κοντά στην κοινότητα Μπέιτα.

Ο στρατός έκανε χρήση αληθινών σφαιρών, δακρυγόνων και σφαιριδίων “πέλετ” με επένδυση καουτσούκ προκαλώντας τον θάνατο του εφήβου Μοχάμεντ Χαμαγίλ και τον τραυματισμό άλλων έξι διαδηλωτών. Δεκάδες άλλοι υπέφεραν από δύσπνοια εξαιτίας των δακρυγόνων.

Occupation army kills a Palestinian boy in Beita

Ο 15χρονος είναι ο τρίτος κάτοικος της κοινότητας Μπέιτα που σκοτώνεται από τις αρχές Ιουνίου στην περιοχή.

Οι κάτοικοι της κοινότητας Μπέιτα διαδηλώνουν κάθε Παρασκευή ενάντια στην κλοπή γης τους στο όρος Σαμπίχ από Εβραίους έποικους που έχουν στήσει παράνομο εβραϊκό εποικισμό απειλώντας τη ζωή 17 οικογενειών Παλαιστινίων που εξασφάλιζαν τα προς το ζειν από την εκμετάλλευση ελαιόδεντρων που είχαν στην κατοχή τους επί αιώνες.

Οι επιθέσεις των Ισραηλινών στην πόλη Τζενίν

Αργά το βράδυ της Τετάρτης-ξημερώματα Πέμπτης, οι ισραηλινές κατοχικές στη διάρκεια επιχείρησης Ισραηλινών πρακτόρων ντυμένων με πολιτικά στο στρατηγείο πληροφοριών των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Τζενίν προκάλεσαν το θάνατο δύο Παλαιστινίων φρουρών ασφαλείας ηλικίας 23 και 32 ετών.

Η ίδια επίθεση προκάλεσε επίσης τον θάνατο ακόμη ενός νεαρού, μέλους της οργάνωσης “Ισλαμική Τζιχάντ”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Νίσυρος: Ένταλμα σύλληψης κατά του αρχαιοφύλακα μετά τις καταγγελίες

Δολοφονία στου Ρέντη: Ελεύθεροι οι 7 κατηγορούμενοι

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα