ΑΘΗΝΑ
14:01
|
23.06.2024
Οι δράστες φέρονται να χρέωναν προμήθεια από 1,5% έως 5% για τη μετατροπή παράνομων εσόδων σε κρυπτονομίσματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν τη σύλληψη 1.100 ατόμων στο πλαίσιο μιας συντονισμένης επιχείρησης εξάρθρωσης παράνομου δικτύου ξεπλύματος χρήματος μέσω της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας της Κίνας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι 1.000 άτομα τελούν υπό κράτηση με την κατηγορία ότι χρησιμοποιούσαν κρυπτονομίσματα για να ξεπλένουν παράνομα έσοδα από απάτες μέσω τηλεφώνου και Διαδικτύου. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν καθώς οι αρχές στην Κίνα εντείνουν τους περιορισμούς στο εμπόριο κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που έγιναν γνωστές, οι δράστες χρέωναν προμήθεια από 1,5% έως 5% για τη μετατροπή παράνομων εσόδων σε κρυπτονομίσματα. Οι αρχές δεν έδωσαν στη δημοσιότητα το ποσό των χρημάτων που διακινήθηκε παρανόμως από την εγκληματική οργάνωση.

Η αρμόδια κινεζική αρχή δήλωσε την Τετάρτη ότι ο αριθμός των εγκλημάτων που συνδέονται με τη χρήση εικονικών νομισμάτων αυξάνεται.

Σε ορισμένες περιοχές της Κίνας, όπως η Εσωτερική Μογγολία και η επαρχία Κινγκχάι, έχει απαγορευτεί η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων καθώς πιστεύεται ότι η ενέργεια παραβιάζει τους ετήσιους στόχους κατανάλωσης ενέργειας. “Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων καταναλώνει πολλή ενέργεια, η οποία έρχεται σε αντίθεση με τους στόχους ουδετερότητας του άνθρακα στην Κίνα”, δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Novem Arcae Technologies με έδρα το Πεκίνο. Τον περασμένο μήνα ο αντιπρόεδρος της Κίνας, Λιου Χε, δήλωσε ότι πρέπει να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, για την προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Τα κρυπτονομίσματα έχουν ήδη γίνει ένα δημοφιλές μέσο πληρωμής σε παράνομες δραστηριότητες τζόγου. Σχεδόν το 13% των ιστότοπων τζόγου υποστηρίζουν τη χρήση εικονικών νομισμάτων και η τεχνολογία blockchain έχει καταστήσει πιο δύσκολο για τις αρχές να εντοπίζουν τα χρήματα, σύμφωνα με την κινεζική αρχή.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Κίνα απαγόρευσε επίσημα τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα ενώ αποτρέπει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις εταιρείες πληρωμών να προσφέρουν υπηρεσίες που συνδέονται με τις συναλλαγές ψηφιακού νομίσματος. Αυτό ακολουθεί την απαγόρευση του εγχώριου εμπορίου κρυπτονομισμάτων το 2019. Προς το παρόν δεν απαγορεύεται στους Κινέζους πολίτες να διαθέτουν οι ίδιοι κρυπτονομίσματα.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από την Κίνα έρχονται οι κούκλες του σεξ με τεχνητή νοημοσύνη

Φιλιατρά: 46χρονος χτύπησε με σιδερολοστό τη σύντροφό του

Νέα Καληδονία: Συλληφθέντες ακτιβιστές υπέρ της ανεξαρτησίας μεταφέρθηκαν στη Γαλλία

Νέες πυρκαγιές σε Αργολίδα και Ροδόπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα