ΑΘΗΝΑ
00:15
|
24.06.2021
Ενώ στην πολιτεία της Ουάσινγκτον δίνουν δωρεάν τσιγάρα μαριχουάνας σε όσους εμβολιάζονται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια μικρή παγκόσμια τρέλα επικρατεί στον κόσμο με τα κίνητρα που προσφέρουν κυβερνήσεις και τοπικές διοικήσεις για να πείσουν τον πληθυσμό να εμφανιστεί στα εμβολιαστικά κέντρα και να λάβει τις δόσεις των εμβολίων κατά του κορονοϊού. Ακραίο παράδειγμα αποτελεί αδιαμφισβήτητα η περιφερειακή κυβέρνηση του κρατιδίου Παντζάμπ του Πακιστάν, η οποία ανακοίνωσε πως θα απενεργοποιεί τις κάρτες sim των κινητών των ατόμων που αρνούνται να εμβολιαστούν. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια συνάντησης σε επίπεδο υψηλόβαθμών αξιωματούχων της Πολιτείας και του στρατού με προεδρεύουσα την υπουργό Υγείας του Παντζάμπ, Γιασμίν Ρασίντ.

“Θα απενεργοποιούμε τις κάρτες sim όσων δεν προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα μετά από κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα”, δήλωσε η υπουργός Υγείας και πρόσθεσε, “θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν… Η κυβέρνηση δεν πρέπει να επιτρέψει στους αρνητές του εμβολιασμού να θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές όσων έχουν ήδη λάβει τη μία ή και τις δύο δόσεις των εμβολίων”. Στόχος της κυβέρνησης του Παντζάμπ είναι ο εμβολιασμός και με τις δύο δόσεις 40 εκ. πολιτών έως τον ερχόμενο Νοέμβριο. Η κυβέρνηση εξετάζει επίσης να απαγορεύσει στους ανεμβολίαστους να συναθροίζονται σε πάρκα, αλλά και να επισκέπτονται τα εστιατόρια και τα εμπορικά κέντρα του κρατιδίου. Το Παντζάμπ είναι το πιο πολυπληθές κρατίδιο του Πακιστάν και η Λαχώρη είναι η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη της ασιατικής χώρας.

Μαριχουάνα non-stop


Την ίδια ώρα η πολιτεία της Ουάσινγκτον στο πλαίσιο των “παροχών και κινήτρων” για το εμβολιαστικό πρόγραμμα ανακοίνωσε την πρωτοβουλία “Joints for Jabs”, δηλαδή “Τσιγάρα με αντάλλαγμα εμβόλι”», που τίθεται άμεσα σε ισχύ και θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουλίου.

Το διοικητικό συμβούλιο δήλωσε ότι θα επιτρέψει στους συμμετέχοντες λιανοπωλητές μαριχουάνας να παρέχουν στους πελάτες ηλικίας 21 ετών και άνω ένα τσιγάρο μαριχουάνας στα καταστήματά τους, αφού λάβουν την πρώτη ή δεύτερη δόση του εμβολίου. Η προσφορά ισχύει μόνο για τσιγάρα και όχι για άλλα προϊόντα μαριχουάνας, όπως είναι τα διάφορα βρώσιμα προϊόντα. Μέχρι στιγμής στην Ουάσινγκτον, το 58% των ανθρώπων έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση και το 49% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, όπως αναφέρει άρθρο στους New York Times.

Η Ουάσινγκτον δεν είναι η μόνη πολιτεία που προσφέρει προϊόντα κάνναβης με αντάλλαγμα εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Ένα ιατρείο της Αριζόνα ανακοίνωσε πρόσφατα μια παρόμοια εκστρατεία, παρέχοντας δωρεάν τσιγάρα μαριχουάνας ή βρώσιμα προϊόντα κάνναβης σε πολίτες άνω των 21 ετών, που έχουν κάνει το εμβόλιο.

Εκτός από κάνναβη η λίστα των παροχών στην Ουάσινγκτον περιλαμβάνει επίσης δωρεάν μπίρα, κρασί ή κοκτέιλ στους κατοίκους, που θα επιδείξουν απόδειξη εμβολιασμού.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ιρλανδοί σερβιτόροι-ρατσιστές: 1-0

Κακήν-κακώς αποχώρησε από καφέ-μπαρ του Δουβλίνου την Κυριακή μία ομάδα ρατσιστών που επιτέθηκε λεκτικά σε μία μαύρη έγκυο, πελάτισσα του καταστήματος.
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκία: Με απέλαση των Σύριων σε περίπτωση νίκης του CHP προειδοποιεί ο Κιλιντσάρογλου

Ράμα: Η ένταξη Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ θυμίζει το «Περιμένοντας τον Γκοντό»

Ισπανία: Το 50% των πολιτών με τουλάχιστον μια δόση εμβολίου

“Ειδική μεταχείριση” στην Τουρκία από τη Γερμανία στη Λιβύη…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα