ΑΘΗΝΑ
07:26
|
18.04.2024
Κινητοποίηση υπέρ της Παλαιστίνης και της επιβολής κυρώσεων στο «κράτος - απαρτχάιντ» του Ισραήλ, με τον Τζέρεμι Κόρμπιν να καλεί τη G7 να αναλάβει δράση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον τερματισμό της «βρετανικής συνενοχής στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ» και την υποστήριξη των Παλαιστινίων προσφύγων ζήτησε το Σάββατο βουλευτής και πρώην επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, Τζέρεμι Κόρμπιν, σε ομιλία του κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας υπέρ της Παλαιστίνης. Απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το καθεστώς απαρτχάιντ που επιβάλλει το Ισραήλ στους Παλαιστίνιους, ο Κόρμπιν κάλεσε τις χώρες της G7 να παρέμβουν στην Παλαιστίνη, εν όψει μάλιστα της συνάντησης των ηγετών στην Κορνουάλη.

Κρατώντας σημαίες της παλαιστίνης και πλακάτ που έγραφαν «ελεύθερη Παλαιστίνη» και «κυρώσεις στο Ισραήλ» Βρετανοί πολίτες πραγματοποίησαν πορεία στην Downing Street του Λονδίνου υπέρ της Παλαιστίνης, σε μια κινητοποίηση που διοργανώθηκε από την Παλαιστινιακή Εκστρατεία Αλληλεγγύης (PSC) και υποστηρίχθηκε από ομάδες πίεσης (Φίλοι της Al-Aqsa, Παλαιστινιακό Φόρουμ στη Βρετανία, Συνασπισμός Stop The War, Εκστρατεία για τον Πυρηνικό Αφοπλισμό,  Μουσουλμανική Ένωση Βρετανίας,) ενώ ο Κόρμπιν προσχώρησε στη διαμαρτυρία για να δείξει ότι υποστηρίζει τον σκοπό.

«Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τον παλαιστινιακό λαό είτε είμαστε Εβραίοι, Ινδουιστές, Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί είτε όχι, η ενότητα μας είναι ανθρώπινη ενότητα» δήλωσε ο Κόρμπιν και προσέθεσε ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει μια «κρίση ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Ζήτησε από τους ηγέτες της G7 να σταματήσουν να υποστηρίζουν «περισσότερα όπλα και περισσότερους πολέμους» και «να τερματίσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» .

Διαβάστε ολόκληρο το κάλεσμα στη συγκέντρωση: 

Τον Μάιο του 2021 το Ισραήλ ξεκίνησε έναν ακόμη εναέριο βομβαρδισμό της πολιορκημένης Γάζας, στοχεύοντας στην πλειονότητα των προσφύγων στον θύλακα. Οι 11 ημέρες αδυσώπητου βομβαρδισμού σκότωσαν τουλάχιστον 248 Παλαιστίνιους ενώ χιλιάδες τραυματίστηκαν. Παρόλο που οι βόμβες ενδέχεται να έχουν σταματήσει προσωρινά να πέφτουν, το καθεστώς συστηματικής διάκρισης του Ισραήλ εναντίον του παλαιστινιακού λαού, που συμφωνα με το διεθνές δίκαιο ισοδυναμεί με το έγκλημα του απαρτχάιντ, συνεχίζεται.

Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα εξακολουθούν να ζουν σε καθεστώς ασφυξίας. Οι Παλαιστίνιοι στη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ εξακολουθούν να ζουν υπό κατοχή. Οι Παλαιστίνιοι πολίτες του Ισραήλ εξακολουθούν να υφίστανται πληθώρα νόμων και πολιτικών που εισάγουν διακρίσεις. Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία των Παλαιστινίων, εκείνοι που βρίσκονται στην εξορία, δεν μπορούν ακόμη να επιστρέψουν στα σπίτια από τα οποία, ή η οικογένειά τους, εκδιώχθηκαν βίαια. Οι Παλαιστίνιοι, όπου κι αν βρίσκονται, παραμένουν ανίκανοι να ασκήσουν το βασικό τους δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Το ισραηλινό απαρτχάιντ μπορεί να διατηρηθεί μόνο λόγω της συνενοχής μιας σειράς κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένων των κυβερνήσεων της G7. Το G7 περιλαμβάνει τους μεγαλύτερους προμηθευτές όπλων και στρατιωτικής τεχνολογίας στο ισραηλινό κράτος, οι οποίοι είναι ζωτικής σημασίας για την επιβολή του καθεστώτος καταπίεσης του Ισραήλ.

Κατά τη διάρκεια της φετινής συνόδου κορυφής G7 στην Κορνουάλη, οι διεθνείς υπερασπιστές δικαιοσύνης θα συναντηθούν για να οργανωθούν στη βάση ενός κόσμου βασισμένου στη δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Συντασσόμαστε μαζί τους βγαίνοντας στους δρόμους για να απαιτήσουμε να δοθεί τέλος στη συνενοχή με το ισραηλινό απαρτχάιντ.

Όλες οι κυβερνήσεις έχουν την υποχρέωση να τερματίσουν τη συνενοχή τους και να βοηθήσουν στη διάλυση του απαρτχάιντ. Αντί να βοηθά και να υπονομεύει τη ρατσιστική επιβολή του Ισραήλ στον παλαιστινιακό λαό, η σύνοδος των G7 πρέπει να τερματίσει κάθε συνεργασία στρατιωτικής ασφάλειας με το Ισραήλ και να επιβάλει στοχοθετημένες κυρώσεις έως ότου το Ισραήλ συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.

Σταματήστε να οπλίζετε το χέρι του Ισραήλ – Κυρώσεις τώρα!

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οκτώ τραυματίες από τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ στην Ιαπωνία

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Ελεύθεροι οι εργάτες από την κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα