ΑΘΗΝΑ
23:08
|
03.06.2023
Στις 11:00 το πρωί η πορεία από την πλατεία Κλαυθμώνος - Στις 10.00 πμ οι προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε τη μετατροπή της στάσης εργασίας της 16ης Ιουνίου σε 24ωρη απεργία την ίδια μέρα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το εργασιακό νομοσχέδιο Χατζηδάκη. Η συζήτηση επί του νομοσχεδίου ξεκίνησε σήμερα το πρωί στην ολομέλεια της Βουλής και την Τετάρτη 16 του μηνός θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Η μεταστροφή της ΑΔΕΔΥ οφείλεται στις προτάσεις-αποφάσεις ομοσπονδιών και νομαρχιακών τμημάτων για την κινητοποίηση. Αποφάσισε επίσης τη διοργάνωση συλλαλητηρίου στις 16 Ιουνίου 2021, στις 11:00 πμ, στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

“Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζικά το “παρών” τόσο στην απεργία όσο και στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν εκείνη την ημέρα σε όλες τις πόλεις της χώρας. Αυτό το νομοσχέδιο δεν πρέπει να ψηφιστεί, πρέπει να αποσυρθεί τώρα!” αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της.

Το ΠΑΜΕ επίσης θα διαδηλώσει κατά του αντεργατικού νομοσχεδίου: Οι προσυγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ ορίστηκαν για τις 10.00 πμ στα εξής σημεία:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Ομοσπονδίες, Σωματεία και Επιτροπές Αγώνα εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
  • Ομόνοια: ΟΒΣΑ και σωματεία αυτοαπασχολουμένων και ΕΒΕ, η ΟΓΕ, Σύλλογοι συνταξιούχων, Μαζικοί φορείς των δήμων της Αθήνας
  • Πλατεία Κοραή: Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα Φοιτητών, Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ
  • Το απόγευμα στο Σύνταγμα : Για όλα τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της Αττικής οι προσυγκεντρώσεις θα είναι 16.30 μ.μ. στα Προπύλαια. Σε νέα απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν την Τετάρτη και οκτώ ναυτεργατικά σωματεία.

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Ζήλος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένοπλοι κατέλαβαν το μουσείο του Χαρτούμ

Ιταλία: Περιορισμοί σε πλοία ΜΚΟ που δρουν για τη διάσωση μεταναστών

Παγιωμένη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και επτά κόμματα στη Βουλή βλέπει η Marc

Τι διακυβεύεται από την έκρηξη βίας στο Κόσοβο;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα