ΑΘΗΝΑ
20:56
|
18.04.2024
Ο Ινδός, επικεφαλής πολυγαμικής σέκτας, είχε 38 συζύγους, 89 παιδιά και 36 εγγόνια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 76 ετών πέθανε ο “αρχηγός” μιας οικογένειας στην Ινδία, η οποία πιστεύεται ότι είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο. Ο Ziona Chana, επικεφαλής πολυγαμικής σέκτας, πέθανε την Κυριακή στο κρατίδιο Μιζοράμ. Αφήνει πίσω του 38 συζύγους, 89 παιδιά και 36 εγγόνια. 

Την είδηση του θανάτου επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης του Μιζοράμ, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θανόντα με ανάρτησή του στο Twitter. Ο Ziona Chana έπασχε από διαβήτη και υπέρταση. Οι γιατροί δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων PTI ότι η κατάσταση υγείας του Ziona Chana επιδεινώθηκε την Κυριακή ενώ βρισκόταν στο σπίτι του στο χωριό του. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Παρότι πλήθος ντόπιων μέσων ενημέρωσης αναφέρεται στον Chana ως τον κάτοχο “παγκόσμιου ρεκόρ” για τη μεγαλύτερη οικογένεια, είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί αν όντως είναι -καθώς υπάρχουν κι άλλοι που διεκδικούν τον τίτλο- όπως είναι και ασαφής ο ακριβής αριθμός μελών της οικογένειάς του – κάποια δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 39 συζύγους, 94 παιδιά, 33 εγγόνια και ένα δισέγγονο. Πάντως, ο ίδιος και η πολυμελής οικογένειά του αποτελούσαν “ατραξιόν” για ντόπιους αλλά και τουρίστες που επισκέπτονταν το χωριό για να δουν από κοντά την πολυμελή οικογένεια και το σπίτι τους.

Η οικογένεια ζει σε μια τετραώροφη πολυκατοικία με 100 δωμάτια, η οποία λέγεται “Chuuar Than Run” ή το σπίτι της Νέας Γενιάς. Οι σύζυγοι μοιράζονται έναν κοιτώνα, δίπλα στο δωμάτιο του Chana. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Ziona Chana γεννήθηκε το 1945 και γνωρίστηκε με την τελευταία σύζυγό του, τρία χρόνια μεγαλύτερή του, όταν ήταν 17 ετών.

Η οικογένεια ανήκει στη χριστιανική σέκτα με την ονομασία Chana Pawl, η οποία αριθμεί περί τους 2.000 πίστους. Η σέκτα, η οποία επιτρέπει την πολυγαμία, ιδρύθηκε από τον παππού του Ziona Chana το 1942.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει…ΝΔ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν μαθήτριες δημοτικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα