ΑΘΗΝΑ
08:29
|
10.12.2022
Επιβλήθηκε από τις αρχές του Σάο Πάολο – Θα πληρώσουν 110 δολάρια έκαστος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της πολιτείας του Σάο Πάολο επέβαλαν πρόστιμο στον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, σε τρεις υπουργούς της κυβέρνησής του και σε έξι βουλευτές του κόμματός του για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τη νόσο Covid-19 σε συγκέντρωση των οπαδών το περασμένο Σάββατο. Ο Μπολσονάρου και  οι συνεργάτες δεν φορούσαν την προστατευτική μάσκα και θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο περίπου 110 δολαρίων έκαστος.

Η συγκέντρωση ήταν και αυτή τη φορά μηχανοκίνητη. Ο Μπολσονάρου εμφανίστηκε με τη μηχανή του δίπλα σε χιλιάδες μηχανόβιους, αλλά την ομιλία του την εκφώνησε ανεβασμένος σε καπό αυτοκινήτου. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας μίλησε απαξιωτικά για τα προστατευτικά μέτρα κατά του κορονοϊού στην πολιτεία του Σάο Πάολο και το έκανε επιδεικτικά χωρίς να φοράει μάσκα.

Επανέλαβε το επιχείρημα πως όσοι έχουν νοσήσει έχουν αναπτύξει αντισώματα και δεν θα έπρεπε να φορούν τις μάσκες σε δημόσιους εξωτερικούς χώρους. “Όσοι δεν συμφωνούν με αυτήν την πρότασή μου απλά δεν συμφωνούν με την επιστήμη”, είπε ο Μπολσονάρου και πρόσθεσε, “όποιος έχει εμβολιαστεί δεν υπάρχει περίπτωση να μεταδώσει τη νόσο”. Ωστόσο, υγειονομικοί αξιωματούχοι σε όλο τον κόσμο υπογραμμίζουν ότι δεν είναι ακόμα βέβαιο αν ο εμβολιασμός αποτρέπει στη μετάδοση του ιού. Το κοινό, πάντως, των μηχανόβιων επιδοκίμασε το επιχείρημα Μπολσονάρου, χειροκρότησε τον πρόεδρο της Βραζιλίας, πέταξε τις μάσκες και έμεινε με τα κράνη.  

Το πρόστιμο για συγχρωτισμό και παραβίαση των προστατευτικών μέτρων δεν είναι το πρώτο που έχει επιβληθεί στον πρόεδρο της Βραζιλίας. Τον Μάιο τιμωρήθηκε από τον κυβερνήτη της πολιτείας Μαρανιάο. Οι υγειονομικές αρχές του Μαρανιάο επέβαλαν πρόστιμο στον πρόεδρο “ο οποίος προκάλεσε συναθροίσεις χωρίς την παραμικρή υγειονομική προφύλαξη”, είχε εξηγήσει ο αριστερός κυβερνήτης Φλάβιο Ντίνο σε ανάρτησή του στο Twitter. “Ο νόμος είναι ο ίδιος για όλους”, πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι στην Πολιτεία απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επιστρέφουν στις θέσεις τους από 1/1/23 οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί

Ένταση από επίσκεψη της δημάρχου Παρισιού σε καταυλισμό Αφγανών

Ρωσικές κυρώσεις στον Καναδά

Νέο βομβαρδισμός συνοικιών του Ντονιέτσκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα