ΑΘΗΝΑ
15:56
|
21.06.2024
Σχηματίστηκε δικογραφία κατά 15 ατόμων, αρνητών του κορονοϊού από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικογραφία σε βάρος 15 ατόμων σχημάτισε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για αρνητές του κορονοϊού, οι οποίοι μέσα από αναρτήσεις τους στις προσωπικές τους σελίδες στα social media προέτρεπαν τον κόσμο να μη φοράει μάσκες και τους γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο χωρίς μάσκες.

Πρόκειται για άτομα από όλη την Ελλάδα, τα οποία στις αναρτήσεις τους ανέφεραν κυρίως ότι “δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα παιδί με μάσκα στα σχολεία”.

Οι εισαγγελικές Αρχές είχαν διατάξει προκαταρκτική έρευνα για αυτές τις αναρτήσεις και είχαν αναθέσει την έρευνα στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ψηφιακά ίχνη των αρνητών και όταν ολοκλήρωσαν τη δικογραφία, την απέστειλαν στις δικαστικές Αρχές.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός είχε επισημάνει τον Οκτώβγριο ότι “οσάκις συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις, όταν δηλαδή αυτοί που αντιτίθενται στα νόμιμα μέτρα και προσδίδουν στις δικές τους θεωρήσεις για τη χρήση της μάσκας τα χαρακτηριστικά αξιόποινης πράξης, είναι αυτονόητη υποχρέωση ο σχηματισμός ποινικής δικογραφίας και η τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας των άρθρων 417 επ. ΚΠΔ”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Μαύρο Λιθάρι- Επαναφορά κυκλοφορίας στην Αθηνών-Σουνίου

Πυρκαγιά στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας- Κάηκαν σπίτια στο χωριό Χωρέμη

Πυρκαγιά και στην Δροσοπηγή Κορινθίας- Επιχειρούν εναέρια μέσα

Φωτιά και στην Αχαΐα -Μήνυμα από το 112

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα