ΑΘΗΝΑ
09:39
|
17.05.2024
Η Ikea France παρακολουθούσε μέλη των συνδικάτων και εκπροσώπους τους καθώς και πελάτες που είχαν νομικές διαφορές με την εταιρεία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γαλλικό δικαστήριο επέβαλε αποζημίωση ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ στην IKEA France για την πολύκροτη υπόθεση της κατασκοπίας του προσωπικού αλλά και των πελατών της.

Το γαλλικό παράρτημα της Τουλούζης καταπατούσε το απόρρητο μελών του προσωπικού και των πελατών του, καθώς ερευνούσε σκοτεινά σημεία στη ζωή των υπαλλήλων του και παρακολουθούσε τα τραπεζικά τους στοιχεία παραβιάζοντας την ιδιωτική τους ζωή.

Η IKEA France χρησιμοποίησε αυτό το σύστημα για να στοχεύσει μέλη και εκπροσώπους των συνδικάτων όπως και πελάτες που είχαν νομικές διαφορές με την IΚΕΑ, υποστήριξαν οι εισαγγελείς.

Οι εισαγγελικές Αρχές επεδίωκαν ένα πρόστιμο της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που τελικώς δεν επετεύχθη.

Η ίδια η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει σε καμία δήλωση σχετικά με την καταδικαστική απόφαση.

Ο πρώην επικεφαλής του γαλλικού παραρτήματος, Ζαν Λουί Μπαϊγιό που είχε απολυθεί, κρίθηκε, επίσης, ένοχος και του επιβλήθηκε διετής ποινή με αναστολή. Οι δικαστές του επέδωσαν και ένα πρόστιμο της τάξης των 50.000 ευρώ, καθώς αποθήκευε τα προσωπικά δεδομένα των εργαζομένων.

Η υπόθεση είχε λάβει χώρα την περίοδο 2009 και 2012, ωστόσο οι εισαγγελείς κατήγγειλαν πως οι κατασκοπευτικές τακτικές χρησιμοποιούνταν από τις αρχές του 2000.

Περίπου 15 άτομα εμπλέκονται στο σύστημα κατασκοπείας, μεταξύ των οποίων ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Stefan Vanoverbeke και ο προκάτοχός του Ζαν Λουί Μπαϊγιό.

Κατηγορήθηκαν ότι είχαν προσλάβει ιδιωτική εταιρεία ντετέκτιβ για να ερευνήσει τα προσωπικά δεδομένα του προσωπικού αλλά και των πελατών του Σουηδικού κολοσσού. Στους κατηγορούμενους περιλαμβάνονται και τέσσερις αστυνομικοί που κατηγορούνται ότι παρέδωσαν εμπιστευτικές πληροφορίες στην IΚΕΑ France.

Οι δικηγόροι της IΚΕΑ France αρνήθηκαν ότι υπήρχε μια στρατηγική “γενικευμένης κατασκοπείας”.

Η μητρική εταιρεία που εδρεύει στη Σουηδία έχει κρατήσει αποστάσεις από την πολύκροτη υπόθεση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα

Γαλλία: Νεκρός από αστυνομικά πυρά άνδρας που φέρεται να έβαλε φωτιά σε συναγωγή

Μενίδι: Στον εισαγγελέα σήμερα ο γυναικοκτόνος

Διαμαρτυρία αστυνομικών στο Σύνταγμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα