ΑΘΗΝΑ
15:12
|
25.04.2024
"Να ανεβείτε να καλουπώσετε στον έβδομο όροφο και να δουλεύετε 78 ώρες την εβδομάδα για να δούμε τι καλά που θα περάσετε!"
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταπέλτης ήταν για μία ακόμη φορά ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης αφού κατά την αποψινή παρέμβασή του στη βουλή αποδόμησε, ένα προς ένα, τα βασικά σημεία του αντεργατικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

«Εβδομήντα οκτώ ώρες την εβδομάδα; Να πάτε να δουλέψετε εσείς! Θα σας πάρουμε μια φορά και θα σας βάλουμε στη ΛΑΡΚΟ. Να δουλέψετε για μια βδομάδα επί 78 ώρες, οι μισοί θα πεθάνετε απ΄ αυτά που θα αναπνέετε και θα βλέπετε. Να πάτε στα καράβια, οξυγονοκολλούν στο τρίτο αμπάρι. Να ανεβείτε να καλουπώσετε στον έβδομο όροφο και να δουλεύετε 78 ώρες την εβδομάδα για να δούμε τι καλά που θα περάσετε. Αυτή είναι η πρόοδος του καπιταλισμού, της ΝΔ κι άλλων που υποστηρίζουν το σύστημα».

Ο Θανάσης Παφίλης δεν ξέχασε, εννοείται, ούτε την ΕΕ, καθώς την δική της νομοθεσία αξιοποίησε η κυβέρνηση για να κάνει τα χατίρια των εργοδοτών και να στήσει το αντεργατικό νομοσχέδιο που επιχειρεί να “ακυρώσει” βασικά εργασιακά δικαιώματα, να φθηνύνει την εργασία και να επιδεινώσει (ακόμη περισσότερο) τη ζωή των εργαζομένων.

“Βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ να δουλεύεις από ήλιο σε ήλιο;” είπε ο Παφίλης, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια “απόγειο υποκρισίας” την θέση της κυβέρνησης ότι τάχα η αύξηση του ωραρίου είναι “αίτημα των εργαζόμενων”.

“Τι λέτε μωρέ τώρα; Πού ζείτε; Ζητάει ο εργαζόμενος να δουλεύει 12 ώρες για να πάρει απλήρωτα ρεπό και να μην πληρώνονται οι υπερωρίες;” είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα