ΑΘΗΝΑ
19:29
|
24.04.2024
Το προσφερόμενο ποσό από τρεις χρήστες για την απόκτηση του γαμήλιου ενθυμίου αγγίζει ήδη τα 9.990 ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε πλειστηριασμό βγήκε πολυτελής μπομπονιέρα από τον θρυλικό γάμο του Ανδρέα Παπανδρέου με την Δήμητρα Λιάνη, 24 χρόνια μετά τον θάνατο του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ και έτι περισσότερα από την περίοδο που έφερε την περιβόητη “αλλαγή” στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας την εξουσία.

Πρόκειται για ένα μίνιμαλ γαμήλιο κουτί με τα ονόματα των τότε ερωτευμένων νιόπαντρων “ΑΝΔΡΕΑΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ”, δημιουργία περίφημου αθηναϊκού οίκου, με όλα τα παραφερνάλια εντός του (όπως σφραγίδες, ενθυμήματα κ.λπ.), που διαφημίζεται σε ιστοχώρο με χορηγούμενη διαφήμιση στο Facebook όπου διευκρινίζεται ότι υπόκειται και σε δημοπρασία.

Την αναμνηστική μπομπονιέρα του, προβοκατόρικου για την εποχή, προεδρικού ζεύγους φαίνεται να έχει βγάλει στο “σφυρί” κάτοικος Ηρακλείου, σύμφωνα με το neakriti.

Φωτό από dailycrete.gr

Η τιμή προσφοράς του γαμήλιου αναμνηστικού ανήλθε στα 5.000 ευρώ, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα vendora.gr που ειδικεύεται στις αγοραπωλησίες ποικίλων αντικειμένων.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον για τη μπομπονιέρα είναι τόσο μεγάλο που οι προσφορές ανέρχονται πλέον στο διπλάσιο ύψος της αρχικής τιμής πώλησης, προφανώς λόγω της συναισθηματικής και συμβολικής αξίας της -το ειδύλλιο Ανδρέα-Δήμητρα τάραξε συθέμελα ολόκληρη την Ελλάδα και ο γάμος τους ήταν γροθιά στο στομάχι των συντηρητικών και των κομφορμιστών της εποχής.

Το προσφερόμενο ποσό από τρεις χρήστες για την απόκτηση του γαμήλιου ενθυμίου αγγίζει ήδη τα 9.990 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μπομπονιέρα φαίνεται ότι αποκτά ακόμη μεγαλύτερη συλλεκτική αξία καθώς ο πωλητής αποκαλύπτει στο κείμενο της αγγελίας του ότι είναι κειμήλιο από τον πολυθρύλητο Ανδρέα Παπανδρέου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου νυμφεύθηκε τη Δήμητρα Λιάνη στις 13 Ιουλίου 1989, στον Ιερό Ναό της Παναγίας της Ελευθερώτριας στην Πολιτεία, ύστερα από ένα πολύκροτο δεύτερο διαζύγιο και μια τετραετή θυελλώδη, εξωγαμιαία σχέση με τη νεαρή αεροσυνοδό του προεδρικού του αεροσκάφους.

Ο ναός είχε κατακλυστεί από κόσμο, τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους, καθώς επρόκειτο για τον πιο αναμενόμενο γάμο της χρονιάς, ίσως και της δεκαετίας.

Είχε προηγηθεί το δύσκολο 1988 με τη νοσηλεία του Ανδρέα Παπανδρέου και την επιτυχημένη εγχείρηση καρδιάς στην οποία υποβλήθηκε στο νοσοκομείο του Χέρντφιλντ.

Κατά την επιστροφή του ο ηγέτης του ΠΑΣΟΚ, νομιμοποίησε στο πανελλήνιο το ειδύλλιό του με τη Δήμητρα, με εκείνο το ιστορικό νεύμα του, με το οποίο και την κάλεσε να κατέβουν μαζί τις σκάλες του Airbus της πάλαι ποτέ Ολυμπιακής. Νεύμα-χαστούκι στα ταμπού της ελληνικής κοινωνίας και στο αντιπολιτευόμενο Τύπο, τα πρωτοσέλιδα των οποίων θα χυδαιολογούσαν λίγο αργότερα εις βάρος της. Εκείνος όμως δεν άκουγε τα σχόλια και την υπερασπιζόταν πάντα, δηλώνοντας : “Μη χτυπάτε τη Δήμητρα, χτυπήστε εμένα”….

Η τελευταία πράξη του δράματος θα παιχτεί περίπου δύο χρόνια μετά στο Ωνάσειο, στο οποίο θα εισαχθεί ο Ανδρέας εξαιτίας των προβλημάτων με την καρδιά του.

Στις 23 Ιουνίου του 1996 ο Ανδρέας αφήνει την τελευταία του πνοή και τη Δήμητρα μόνη, στη σκιά του γοήτρου του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

Άρειος Πάγος: «Πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών» ο Ηλίας Κασιδιάρης

Η έναρξη της μετα-αμερικανικής εποχής στη Μέση Ανατολή

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση αλληλέγγυων σε εκδήλωση του Δήμου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα