ΑΘΗΝΑ
17:06
|
02.08.2021
Τρίτος γύρος φιλανθρωπίας για την πρώην σύζυγο του Τζεφ Μπέζος της Amazon.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η δισεκατομμυριούχος Μακένζι Σκοτ, πρώην σύζυγος του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, δώρισε άλλα 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 286 οργανισμούς που ασχολούνται με τις φυλετικές ανισότητες, τις Τέχνες και την Παιδεία. Σε ανάρτησή της σε ιστολόγιο η Μακένζι Σκοτ, μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο, ανέφερε ότι θέλησε να προσφέρει χρήματα σε οργανισμούς που “ιστορικά υποχρηματοδοτούνται και αγνοούνται”. Σημαντικό κομμάτι της περιουσίας της Σκοτ έχει προέλθει από το διαζύγιό της το 2019 με τον Τζεφ Μπέζος, ο οποίος επίσης συγκαταλέγεται στο κλαμπ των υπερπλουσίων του κόσμου.

Πρόκειται για την τρίτη μεγάλη φιλανθρωπική δωρεά της Μακένζι Σκοτ. Το 2020, έκανε δύο παρόμοιες ανακοινώσεις, προσφέροντας περίπου έξι δισεκατομμύρια δολάρια για σκοπούς όπως η αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, η ισότητα των φύλων, χρηματοδότηση κολεγίων , πανεπιστημίων και άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η Αμερικανίδα εξέφρασε την ανησυχία της για την αυξανόμενη συγκέντρωση πλούτου σε ένα μικρό ποσοστό ατόμων. Είπε ότι συνεργάστηκε με μια ομάδα ερευνητών και συμβούλων περί φιλανθρωπίας “για να δώσει μια περιουσία που δημιουργήθηκε από συστήματα που χρειάζονται αλλαγή”.

Αν και “γενναιόδωρο” το μέγεθος των δωρεών της, η Μακένζι Σκοτ παραμένει στην 22η θέση του καταλόγου του περιοδικού Forbes με τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο. Η περιουσία της εκτιμάται στα περίπου 59,5 δισεκατομμύρια δολάρια.   

Για την ανακατανομή του πλούτου η Σκοτ αναφέρει στην ανάρτησή της: “Σε αυτήν την προσπάθεια, οδηγούμαστε από μια ταπεινή πεποίθηση ότι θα ήταν καλύτερα εάν ο δυσανάλογος πλούτος δεν συγκεντρωθεί σε μικρό αριθμό ‘χεριών’ και ότι οι λύσεις σχεδιάζονται και εφαρμόζονται καλύτερα από άλλους”.

Το 2019 η Μακένζι Σκοτ υπέγραψε το  “The Giving Pledge” υποσχόμενη να δώσει πάνω από το μισό της περιουσίας σε φιλανθρωπίες. Μια πρωτοβουλία που ξεκίνησαν οι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς (σήμερα σε διάσταση) μαζί με τον Αμερικανό επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ. Ο Μπέζος δεν έχει ακόμα υπογράφει αυτή τη συμφωνία που ενθαρρύνει τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πηγή: BBC


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Ιταλών στα χέρια χάκερ

Συμφωνία των υπουργείων Επικρατείας και Ανάπτυξης με την Amazon

Έρευνα ιατροδικαστών για τον 32χρονο Κινέζο που άφησαν νεκρό στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν

“Πρωταθλητές” στην ΕΕ οι Έλληνες χαμηλόμισθοι που αδυνατούν να πάνε διακοπές έστω και μία βδομάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα