ΑΘΗΝΑ
15:24
|
25.04.2024
Η Μαρέβα Μητσοτάκη ως "Πρώτη κυρία" αποφάσισε να φρεσκάρει το ιντίριορ του Μαξίμου αφήνοντας το "υπέρκομψο" αποτύπωμά της στο κυβερνητικό μέγαρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ως “Πρώτη κυρία” αποφάσισε να φρεσκάρει το ιντίριορ του Μαξίμου αφήνοντας το “υπέρκομψο” αποτύπωμά της και στο κυβερνητικό μέγαρο.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι αισθάνθηκε ντροπή για την πασέ αισθητική του μεγάρου κατά τη φιλοξενία της γαλαζοαίματης ελίτ στο περίφημο δείπνο -για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία-κι έτσι αποφάσισε να ανανεώσει την παλαιακή ατμόσφαιρα της δυτικής πτέρυγας με υλικά, έργα τέχνης και ντιζάιν αντικείμενα που αντιπροσωπεύουν το γούστο της,

Το καλλιτεχνικό της τατς εκφράστηκε μέσα από μία μίξη κλασικών στοιχείων που διακόπτονται ενίοτε από μοντέρνες πινελιές, τοποθετημένα όλα στον λευκό καμβά των τοίχων του ιστορικού οίκου.

Η αισθητική ευφυΐα της, η οποία άλλωστε αντανακλάται εδώ και χρόνια στις δημιουργίες της Zeus + Dione αναγνωρίστηκε από το δημοφιλές Architectural Digest το οποίο παρουσίασε αφιέρωμα της ανακαινισμένης δυτικής πτέρυγας του πρωθυπουργικού γραφείου, την Κυριακή 15/6.

“Η φιλοσοφία μου ήταν ότι πρέπει να αντιπροσωπεύει αυτό που είμαστε, να αντιπροσωπεύει τον ελληνικό λαό” αποκαλύτπει η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη ανοίγοντας τις πόρτες του Μεγάρου στον φακό του δημοφιλούς περιοδικού. Eξού και τα οργανικά υλικά, τα μεταλλικά ντετάιγ, τα γιγάντια έργα με τα άγρια φυσικά τοπία αλλά και η αβανγκάρντ επιλογή των δύο βράχων- γλυπτών, που πιθανώς εκπέμπουν και ένα συμβολικό μήνυμα για τους ενοίκους του “Λευκού Οίκου” (βράχος:άνθρωπος με μεγάλη σταθερότητα, που δεν υποχωρεί στις αρχές του).

Πηγή: Architectural Digest

Η Μαρέβα δεν παρέλειψε φυσικά να αναφέρει ότι ζήτησε την άδεια του πρωθυπουργού πριν προβεί στην ανανέωση του Μαξίμου. “Κάνε ό,τι σου αρέσει αλλά πρόσεξε να μην κοστίσει ούτε σεντ στον ελληνικό λαό” αποκαλύπτει ότι της είπε αυστηρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ωστόσο, δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη από το ρεπορτάζ, ποιός πλήρωσε το “μάρμαρο” της ανακαίνισης. 

Πηγή: Architectural Digest

Η ίδια πάντως υποστηρίζει στο Architectural Digest ότι ανέθεσε το έργο σε μια ομάδα από περίπου 10 εθελοντές, οι οποίοι εργάστηκαν σκληρά για την ανανέωση της αίθουσας συσκέψεων, του χώρου υποδοχής και του γραφείου του Πρωθυπουργού, υπό το άγρυπνο πάντα, πλην όμως εκπαιδευμένο μάτι της Μαρέβας.

Την τελευταία πινελιά φρεσκάδας και πρωτοπορίας πρόσθεσαν τα έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, τα οποία δανείστηκε το Μαξίμου από φίλους συλλέκτες αλλά και από ιδρύματα για μια περίοδο δύο ετών.

“Η σκέψη είναι να ανανεώνουμε τη συλλογή των έργων τέχνης κάθε δύο χρόνια, ώστε να μπορούμε να αναδείξουμε το ταλέντο των Ελλήνων καλλιτεχνών τόσο στους ξένους αξιωματούχους που επισκέπτονται το χώρο όσο και σε πολίτες” αποκάλυψε η Μαρέβα, αναλύοντας τη φιλοσοφία η οποία κρύβεται πίσω από το εγχείρημα.

Πηγή: Architectural Digest

Και αφού ανανέωσε το εσωτερικό του Μαξίμου, σειρά όπως μαθαίνουμε, έχει τώρα το εξτίριορ, όπου είθισται να προσκαλούνται για μπρέκφαστ οι υψηλοί προσκεκλημένοι που επισκέπτονται την χώρα.

Σημείωση, ο πρωθυπουργός σκοπεύει να έχει ανοιχτό το “γραφείο” του στο κοινό μία φορά το μήνα, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να τσεκάρουμε και ιδίοις όμμασι τον “υπέρκομψο” αέρα του Μαξίμου.

Πηγή: Architectural Digest
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα