ΑΘΗΝΑ
09:31
|
23.09.2023
Το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε ιστότοπους των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αυστραλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν αρκετές ιστοσελίδες αεροπορικών εταιρειών και τραπεζών στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία. Ο ιστότοπος παρακολούθησης διακοπών λειτουργίας ιστοσελίδων Downdetector αναφέρει ότι οι εταιρείες που αντιμετώπισαν πρόβλημα είναι οι αμερικανικές American Airlines, Southwest Airlines, United Airlines και Delta Air Lines και στην Αυστραλία η Virgin Australia .

Περισσότερες από χίλιες αναφορές από χρήστες επισήμαναν προβλήματα στην Southwest Airlines, με περισσότερες από 400 αναφορές χρηστών να δηλώνουν το ίδιο για την Delta Air Lines, σύμφωνα με τον Downdetector. Για τις άλλες δύο αεροπορικές εταιρείες οι αναφορές χρηστών που επισήμαναν προβλήματα ανέρχονταν σε περίπου 300.

Η Southwest ακύρωσε σχεδόν 300 πτήσεις της χθες Τετάρτη και καθυστέρησε περισσότερες από 500, μια μέρα αφότου αναγκάστηκε να σταματήσει προσωρινά τις δραστηριότητές της λόγω δυσλειτουργίας στο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Προβλήματα επίσης ανέφεραν οι τραπεζικοί όμιλοι της Αυστραλίας ANZ, Westpac, St George και η Τράπεζα της Κοινοπολιτείας. Δεν είναι βέβαιο αν συνδέονται τα δύο μπλακ άουτ (σε αεροπορικές εταιρείες και τράπεζες).  

Να σημειωθεί ότι μία ημέρα νωρίτερα η αεροπορική Southwest Airlines ακύρωσε περίπου 300 πτήσεις και τουλάχιστον 562 πτήσεις πραγματοποιήθηκαν με καθυστέρηση λόγω προβλήματος στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της.  

Πηγή: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Ξηλώθηκε» η εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού που εξήγγειλε «κυνήγι προπαγανδιστών»

Η Αμερικανίδα εκπρόσωπος των ουκρανικών Δυνάμεων Εδαφικής Άμυνας παύθηκε μία βδομάδα μετά την ανάρτηση του επίμαχου βίντεο. Της παύσης της προηγήθηκαν ερωτήσεις Αμερικανού Γερουσιαστή.
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 68χρονος στην παραλία Ασπροβάλτας

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου

Κόστα Ρίκα: Ο αριθμός των ανθρωποκτονιών «σπάει» κάθε ρεκόρ

Το μεταναστευτικό Βατερλώ της Μελόνι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα