ΑΘΗΝΑ
23:33
|
20.06.2024
Το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε ιστότοπους των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αυστραλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν αρκετές ιστοσελίδες αεροπορικών εταιρειών και τραπεζών στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία. Ο ιστότοπος παρακολούθησης διακοπών λειτουργίας ιστοσελίδων Downdetector αναφέρει ότι οι εταιρείες που αντιμετώπισαν πρόβλημα είναι οι αμερικανικές American Airlines, Southwest Airlines, United Airlines και Delta Air Lines και στην Αυστραλία η Virgin Australia .

Περισσότερες από χίλιες αναφορές από χρήστες επισήμαναν προβλήματα στην Southwest Airlines, με περισσότερες από 400 αναφορές χρηστών να δηλώνουν το ίδιο για την Delta Air Lines, σύμφωνα με τον Downdetector. Για τις άλλες δύο αεροπορικές εταιρείες οι αναφορές χρηστών που επισήμαναν προβλήματα ανέρχονταν σε περίπου 300.

Η Southwest ακύρωσε σχεδόν 300 πτήσεις της χθες Τετάρτη και καθυστέρησε περισσότερες από 500, μια μέρα αφότου αναγκάστηκε να σταματήσει προσωρινά τις δραστηριότητές της λόγω δυσλειτουργίας στο σύστημα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Προβλήματα επίσης ανέφεραν οι τραπεζικοί όμιλοι της Αυστραλίας ANZ, Westpac, St George και η Τράπεζα της Κοινοπολιτείας. Δεν είναι βέβαιο αν συνδέονται τα δύο μπλακ άουτ (σε αεροπορικές εταιρείες και τράπεζες).  

Να σημειωθεί ότι μία ημέρα νωρίτερα η αεροπορική Southwest Airlines ακύρωσε περίπου 300 πτήσεις και τουλάχιστον 562 πτήσεις πραγματοποιήθηκαν με καθυστέρηση λόγω προβλήματος στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της.  

Πηγή: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σταϊκούρας: Τον Νοέμβριο η παράδοση του μετρό Θεσσαλονίκης

Απειλή για βόμβα σε πτήση της Ryanair στο αεροδρόμιο της Ίμπιζας

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε 4 καταστήματα γνωστής αλυσίδας ρούχων-Δεν διαβίβαζαν αποδείξεις

Πάνω από 1.080 οι νεκροί από τον καύσωνα στη Μέκκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα