ΑΘΗΝΑ
16:45
|
20.09.2024
Συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας ο διαβόητος στους χρηματιστηριακούς κύκλους Παύλος (Πωλ) Παπαδόπουλος. Εκρεμμούν σε βάρος του εντάλματα και καταδίκη για απάτες και πλαστογραφίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας ο διαβόητος στους χρηματιστηριακούς κύκλους Παύλος (Πωλ) Παπαδόπουλος, καθώς εκκρεμούν σε βάρος του εντάλματα και καταδίκη για απάτες και πλαστογραφίες.

Ο συλληφθείς, έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές και τελευταία για το σκάνδαλο της χρηματιστηριακής απάτης της Avenir (πρώην Ζήνων), είχε διαφύγει για ένα διάστημα στο εξωτερικό και εντοπίστηκε στην Ελλάδα.

Ο Κύπριος “ψευτοεπιχειρηματίας” φέρεται να εμπλέκεται και στο σκάνδαλο της υπό την εκκαθάριση της PQH Proton Bank, από την οποία κατάφερε να αντλήσει27 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει σχέδιά του, μέσω της Avenir, χρησιμοποιώντας παρένθετα πρόσωπα.

Στο σκάνδαλο της πτωχευμένης Avenir εμπλέκονται, εκτός τον Πωλ Παπαδόπουλο και πολλά άλλα πρόσωπα, μεγαλοψευτομέτοχοι και μέλη του διοικητικού της συμβουλίου που ανακοίνωσαν μία ψευδή αύξηση του κεφαλαίου της ύψους 50 εκατ. ευρώ πλημμυρίζοντας την αγορά με αντίστοιχης αξίας μετοχές, που δεν είχαν κανένα αντίκρισμα. Μεγάλο μέρος από αυτές τις μετοχές δόθηκε και ως εγγύηση για τη λήψη της χρηματοδότησης από την Proton Bank.

Επίσης, εμπλέκονται και οι ορκωτοί ελεγκτές, σε μία σκανδαλώδη υπόθεση που έχει πολλά κοινά με αυτή των επίορκων ορκωτών της Folie Folie.

Η υπόθεση της Avenir από πληροφορίες μας βρίσκεται ήδη υπό καθυστερημένη διερεύνηση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αλλά και στην ποινική δικαιοσύνη και η σύλληψη του Παπαδόπουλου μπορεί να σημάνει ραγδαίες εξελίξεις σε μια υπόθεση που είχε μείνει στη σκιά για περίπου μία δεκαετία.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ζαχάροβα: Θυμίζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης τα ουκρανικά κέντρα κράτησης στο Κουρσκ

Νεκρός 23χρονος που υπηρετούσε σε θέρετρο της Αεροπορίας στην Πιερία

Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν Παλαιστίνιους από ταράτσες

Αγρίνιο: Σύλληψη 15χρονου για βιντεοσκόπηση καθηγητή σε… απόπειρα κατάληψης του σχολείου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα