ΑΘΗΝΑ
06:15
|
02.05.2024
Ζυγίζει 1.098 καράτια – Ο πολύτιμος λίθος “φέρνει ελπίδα σε ένα έθνος που αγωνίζεται”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα διαμάντι, το οποίο πιστεύεται πως είναι το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο, παρουσιάστηκε στην Μποτσουάνα. Ο πολύτιμος λίθος, ο οποίος ζυγίζει 1.098 καράτια και βρέθηκε την 1η Ιουνίου, παρουσιάστηκε στον πρόεδρο της αφρικανικής χώρας Μογκουέτσι Μασίσι από στελέχη της εταιρείας διαμαντιών Debswana.

Το τεράστιο διαμάντι είναι ελάχιστα πιο ελαφρύ από το δεύτερο μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο, το οποίο επίσης είχε βρεθεί στην Μποτσουάνα το 2015. “Είναι το μεγαλύτερο διαμάντι που έχει ποτέ εντοπίσει η εταιρεία στα 50 χρόνια των δραστηριοτήτων της.  Πιστεύεται ότι είναι το τρίτο μεγαλύτερο εύρημα πολύτιμου λίθου στον κόσμο”, δήλωσε η Λινέτε Άρμστρονγκ, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Debswana. Η “σπάνια και εξαιρετική πέτρα σημαίνει πάρα πολλά για την Μποτσουάνα. Φέρνει ελπίδα σε ένα έθνος που αγωνίζεται”, πρόσθεσε.

Η Debswana είναι μια κοινή επιχείρηση-σύμπραξη μεταξύ της κυβέρνησης της Μποτσουάνας και του ομίλου διαμαντιών “De Beers” και το 80% των εσόδων από την εκμετάλλευση και πώληση των πολύτιμων λίθων καταλήγει στον κρατικό προϋπολογισμό μέσω μερισμάτων, πνευματικών δικαιωμάτων και φόρων.

Ο υπουργός Ορυκτού Πλούτου της αφρικανικής χώρας, Λεφόκο Μοάγκι, δήλωσε ότι το εν λόγω εύρημα ήρθε σε μια κρίσιμη και σημαντική στιγμή για την οικονομία της Μποτσουάνας καθώς η πανδημία οδήγησε σε μεγάλη μείωση των πωλήσεων το περασμένο έτος.

Το μεγαλύτερο διαμάντι στον κόσμο “Cullinan” ζυγίζει 3.016 καράτια και βρέθηκε το 1905 στη Νότια Αφρική. Ο πολύτιμος λίθος που ανακαλύφθηκε στις αρχές του μήνα στο ορυχείο Jwaneng της Μποτσουάνας δεν έχει ακόμα όνομα.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Παράταση πληρωμής φόρων ως την Μεγάλη Πέμπτη, 2 Μαΐου

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ο Κουτσούμπας

Αυξήθηκε και άλλο το 2023 η κερδοφορία της τουριστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα