ΑΘΗΝΑ
18:21
|
22.05.2024
Ένοπλοι επιτέθηκαν σήμερα στα γραφεία του HDP και αφού έβαλαν φωτιά άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα την δολοφονία 40χρονης, στελέχους του κόμματος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φονική επίθεση έλαβε χώρα σήμερα το πρωί της Πέμπτης (17/6) κατά του φιλοκουρδικού και αριστερού Δημοκρατικoύ Κόμματος των Λαών (HDP) στα γραφεία του στη Σμύρνη, με αποτέλεσμα τον θάνατο στελέχους του.

Συγκεκριμένα, ένοπλοι επιτέθηκαν στα γραφεία του κόμματος και αφού έβαλαν φωτιά άνοιξαν πυρ, με αποτέλεσμα την δολοφονία της 40χρονης Ντενίζ Ποιράζ, στελέχους του κόμματος στην περιοχή, η οποία την στιγμή της επίθεσης ήταν μόνη εντός του κτιρίου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο αντιπρόεδρος του ΗDP Ερτουγκρούλ Κιουρκτσού κατηγορεί ως ηθικό αυτουργό την τουρκική κυβέρνηση, λόγω της βίαιης ρητορικής εναντίον του φιλοκουρδικού κόμματος.

Το κόμμα μιλά ανοιχτά για πολιτική δολοφονία και κατηγορεί ως ηθικό αυτουργό την κυβέρνηση και το κόμμα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ΑΚΡ, επί των ημερών του οποίου έχουν γίνει προσπάθειες διάλυσης του HDP, πολλοί βουλευτές του οποίου βρίσκονται στη φυλακή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σούνακ: Πρόωρες εκλογές στη Βρετανία στις 4 Ιουλίου

Ο καιρός ήταν καλός, λέει ο προσωπάρχης του Ραϊσί

Πάτρα: Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Τσαπαλέικα- Εκκενώθηκε σχολείο

Ελεύθερος ο εργολάβος που έβαλε την πόρτα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Κηφισιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα