ΑΘΗΝΑ
08:44
|
24.04.2024
Μετά από 15 μήνες ατελείωτης γραφειοκρατίας, η Μονίκ Καλογείτονα καταγράφηκε ως η πρώτη Διεμφυλική Πλοίαρχος Α’ τάξης του Εμπορικού Ναυτικού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μονίκ Καλογείτονα έγινε η πρώτη διεμφυλική αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού, αφού κατόρθωσε να ξεπεράσει ύστερα από 15 μήνες την ατελείωτη γραφειοκρατία αλλά και τις προκαταλήψεις μιας ολόκληρης κοινωνίας

«Σήμερα παρέλαβα το διορθωμένο μου Ναυτικό Φυλλάδιο…Μια μεγάλη νίκη, η καταγραφή μου στα Ναυτικα Μητρώα της Ελλάδος (Μιας χώρας με μεγάλη παράδοση στη Ναυτιλία αλλά και η πρώτη δύναμη παγκοσμίως όσων αφορά την μεταφορική ικανότητα σε Κ. Ο. Χ. ) ως η πρώτη Διεμφυλική Πλοίαρχος Α’ τάξης του Εμπορικού Ναυτικού!!» αναφέρει μεταξύ άλλων η Μονίκ Καλογείτονα στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Προηγουμένως, η Μονίκ Καλογείτονα είχε ακολουθήσει όλη τη χρονοβόρο διαδικασία που προβλέπει η νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, έχοντας μεταβάλλει την καταχώρηση φύλου, κυρίου ονόματος και προσαρμογής του επωνύμου της, ενώ είχε καταθέσει αρμοδίως αίτημα μεταβολής των στοιχείων της και στα Μητρώα Ναυτικών. Για την έγκριση του αιτήματός της, είχε μεσολαβήσει και μια σχετική καταγγελία από το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Ναυτιλίας αρνούνταν να διορθώσει τα στοιχεία της, παρότι είχε ολοκληρώσει την διαδικασία της νομικής αναγνώρισης ταυτότητας φύλου.

Πηγές: rosa.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εμπρησμός σε ΑΤΜ στα Σεπόλια

Σχέδιο Ανάν: Το βροντερό όχι των Ελληνοκυπρίων, η  εξαγορά των συνειδήσεων και οι παραχαράκτες

Ο καιρός σήμερα: Επιμένει η σκόνη, μποφόρ στο Αιγαίο

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα