ΑΘΗΝΑ
09:58
|
19.04.2024
Νέες συγκρούσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων σημειώθηκαν κοντά στο τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ με ευθύνη των κατοχικών αρχών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με αφορμή την παρέλαση μισαλλόδοξων ακροδεξιών Εβραίων την περασμένη Τρίτη στο κέντρο της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ πραγματοποίησαν σήμερα χιλιάδες Παλαιστίνιοι, κάτοικοι της πόλης, πέριξ του τεμένους Αλ Άκσα.

Ωστόσο, οι ισχυρές δυνάμεις Ισραηλινών αστυνομικών στην περιοχή δεν άργησαν να δυναμιτίσουν το κλίμα και να προκαλέσουν συγκρούσεις, πραγματοποιώντας επιθέσεις κατά του πλήθους ακόμη και στο χώρο του τεμένους αλ Άκσα.

Σε μία προσπάθεια να καταστείλουν τις συγκεντρώσεις έκαναν χρήση σφαιρών, δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον εννιά Παλαιστινίων, εκ των οποίων οι τρεις χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Ανάμεσα στους τραυματίες ήταν και μία Παλαιστίνια δημοσιογράφος που κάλυπτε το ρεπορτάζ για λογαριασμό του Middle East Eye, η Λατίφιχ Αμπντελατίφ που χτυπήθηκε στο γόνατο από ισραηλινά πυρά.

Συνελήφθησαν επίσης τουλάχιστον 14 Παλαιστίνιοι.

Σήμερα τα ξημερώματα η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε για δεύτερη φορά περιοχές στη Λωρίδα της Γάζας με αφορμή μπαλόνια Παλαιστινίων με εμπρηστικούς μηχανισμούς σε συνοριακές περιοχές του Ισραήλ.

Η σταθερή βίαιη αντίδραση των ισραηλινών κατοχικών αρχών προκαλεί έντονη ανησυχία για επανέναρξη των συγκρούσεων με τη Χαμάς και ακύρωση, στην πράξη, της εύθραυστης συμφωνίας εκεχειρίας που τέθηκε σε εφαρμογή τα ξημερώματα της 21ης Μαϊου μετά από 11ήμερους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και χιλιάδες ρουκέτες σε περιοχές του Ισραήλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Από σήμερα η πληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα