ΑΘΗΝΑ
19:31
|
18.04.2024
Στην Κοιλάδα του Θανάτου το θερμόμετρο άγγιξε τους 54 βαθμούς Κελσίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η πολιτεία της Καλιφόρνιας προκειμένου να προληφθούν αλλά και να αντιμετωπιστούν εγκαίρως τυχόν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας καθώς το μεγαλύτερο των νοτιοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών καταγράφει ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Παράλληλα οι αρχές ανησυχούν για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών.

Προειδοποιήσεις για καύσωνα και αφόρητη ζέστη έχουν εκδοθεί για την Καλιφόρνια, την Αριζόνα και τις νότιες περιοχές της Νεβάδας και της Γιούτας. Οι πολιτειακές αρχές συστήνουν στους πολίτες να αποφεύγουν τον ήλιο και να παραμένουν σε κλιματιζόμενους χώρους.

Ειδικά οι Καλιφορνέζοι καλούνται να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη διάρκεια των ωρών αιχμής καθώς τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Κυριακή η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 37 έως 43 βαθμούς Κελσίου. Ο κυβερνήτης της πολιτείας Γκάβιν Νιούσον δήλωσε ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα ισχύει μέχρι το Σάββατο στις 23.59 τοπική ώρα, αποφασίστηκε για την εξοικονόμηση ενέργειας και την αποσυμπίεση των υποδομών ενέργειας. Ο Διαχειριστής του Ανεξαρτήτου Συστήματος της Καλιφόρνιας (California Independent System Operator) εξέδωσε, μάλιστα, προειδοποίηση ζητώντας να βάλουν οι πολίτες τους θερμοστάτες στους 25 βαθμούς Κελσίου, να κλείνουν τα μη απαραίτητα φώτα και να αποφεύγουν τη χρήση μεγάλων και ενεργοβόρων συσκευών.

Στο εθνικό πάρκο της Κοιλάδας του Θανάτου, ένα από πιο θερμά σημεία στον κόσμο, το θερμόμετρο άγγιξε την Πέμπτη τους 54 βαθμούς Κελσίου.  Και στο Τέξας ήδη η επιχείρηση διανομής ενέργειας της Πολιτείας ζήτησε από τους κατοίκους να κάνουν οικονομία στο ρεύμα, καθώς αρκετές εγκαταστάσεις τέθηκαν χθες και προχθές εκτός λειτουργίας.

Οι επιστήμονες που μελετούν την ξηρασία και την κλιματική αλλαγή αναφέρουν πως οι κάτοικοι στις δυτικές ΗΠΑ αναμένεται να βιώσουν το ίδιο φαινόμενο τα επόμενα χρόνια. “Τα κύματα καύσωνα χειροτερεύουν στη Δύση γιατί το έδαφος είναι πολύ ξηρό”, λόγω της μεγάλης ξηρασίας που επικρατεί στην περιοχή, δήλωσε ο Παρκ Ουίλιαμς του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, στο Λος Άντζελες. Πρόσθεσε ότι το έδαφος στα δυτικά είναι το ξηρότερο από το 1895. “Μπορεί να έχουμε δύο, τρία, τέσσερα ή πέντε από αυτά τα κύματα καύσωνα μέχρι το τέλος του καλοκαιριού”, εκτίμησε ο καθηγητής Παρκ Ουίλιαμς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν μαθήτριες δημοτικού

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Νίσυρος: Σε αναστολή ο υπάλληλος του ΥΠΠΟ μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα