ΑΘΗΝΑ
10:49
|
26.04.2024
Η Ολομέλεια απέρριψε κατά πλειοψηφία τις αιτήσεις ακύρωσης της Βασιλικής Θάνου και των τέως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά πλειοψηφία, με μια σειρά αποφάσεων της απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης της πρώην πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλικής Θάνου-Χριστοφίλου και των τέως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της επιτροπής.

Η πλειοψηφία της Ολομέλειας έκρινε συνταγματικές και συμβατές με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία και τις ευρωπαϊκές συμβάσεις, τις διατάξεις του νόμου 4623/2019 με τις οποίες θεσπίστηκαν ασυμβίβαστα για θέσεις της πυραμίδας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που οδήγησαν στην αποπομπή της Βασιλικής Θάνου από την θέση της προέδρου.

Σημειώνεται ότι στο ΣτΕ είχαν προσφύγει εκτός από την Βασιλική Θάνου, η τέως αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής Άννα Νάκου και δυο μέλη της, ο Νικόλαος Ζευγώλης και ο Ιωάννης Παύλοβιτς, ενώ παρεμβάσεις είχαν πραγματοποιήσει από διαφορετικές σκοπιές, μεταξύ των άλλων, ο Ιωάννης Λιανός, η Καλλιόπη Μπενετάτου, η Μαρία-Ιωάννα Ράντου και η Μαρία Ιωαννίδου. Όλες οι αιτήσεις είχαν συζητηθεί στο ακροατήριο του ΣτΕ στις 7 Φεβρουαρίου 2020.

Το δικαστήριο, κατά πλειοψηφία,  με μια σειρά αποφάσεων της απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης της πρώην πρόεδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού και των τέως μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εν λόγω επιτροπής.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος η Μαίρη Σάρπ και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας και γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών Δημήτρης Εμμανουηλίδης) δεν έκανε δεκτές τις θέσεις της κυρίας Θάνου, της τέως αντιπρόεδρου της ανεξάρτητης αρχής Άννα Νάκου και  δυο μελών της (Νικόλαος Ζευγώλης και Ιωάννης Παύλοβιτς).

Οι προσφεύγοντες υποστήριζαν ότι οι προσβαλλόμενες υπουργικές αποφάσεις  “είναι παράνομες, στερούμενες νομίμου ερείσματος, και πάσχουν από πλημμελή και μη νόμιμη αιτιολογία”. Κατά συνεπεία, οι προσβαλλόμενες αποφάσεις, “στερούνται νομίμου ερείσματος και είναι για τον λόγο αυτό παράνομες, καθώς και πλημμελώς και μη νομίμως αιτιολογημένες”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ένοχος ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα σε προαύλιο σχολείου

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα