ΑΘΗΝΑ
01:09
|
27.04.2024
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι δημόσιες προβολές των Ολυμπιακών που είχαν προγραμματιστεί σε έξι σημεία ακυρώνονται, εν μέσω αγωνίας για αύξηση κρουσμάτων
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την ματαίωση όλων των δημοσίων προβολών των Ολυμπιακών Αγώνων και στα έξι σημεία του Τόκιο που είχε προγραμματιστεί αυτό ανακοίνωσε το Σάββατο η κυβερνήτης της πόλης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού εξάπλωσης της πανδημίας. «Αποφασίσαμε να ακυρώσουμε τις προβολές στα σημεία αυτά, που δημιουργούν πόλο έλξης για τη συγκέντρωση ανθρώπων», δήλωσε η Γιούρικο Κόικε, μετά τη συνάντησή της με τον Πρωθυπουργό Γιοσιχίντε Σούγκα και συμπλήρωσε ότι προκειμένου να ισοσταθμιστεί αυτή η απώλεια, «θα αξιοποιήσουμε το διαδίκτυο για να δημιουργήσουμε μια συναρπαστική ατμόσφαιρα για τη μετάδοση των Αγώνων, και να μεταδώσουμε διάφορες πληροφορίες πολιτιστικού περιεχομένου».

Η Ιαπωνία, που έχει ήδη αναβάλει μία φορά την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω της πανδημίας έχει ήδη λάβει μέτρα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού, απαγορεύοντας για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών την παρουσία θεατών από άλλες χώρες, μειώνοντας παράλληλα τον αριθμό των συμμετεχόντων, των εθελοντών και των προσκεκλημένων.

Σημειώνεται ότι η κυβερνήτης και ο πρωθυπουργός πρόκειται να συζητήσουν με τους υπευθύνους των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αγώνων τη Δευτέρα προκειμένου να καταλήξουν εάν θα επιτραπεί στους κατοίκους της χώρας να παρίστανται ως θεατές στους χώρους διεξαγωγής των Αγώνων, με την πολιτική ηγεσία να ασκεί μέχρι στιγμής πιέσεις, προκειμένου αυτό να επιτραπεί.

Ωστόσο, οι κορυφαίοι εμπειρογνώμονες της Ιαπωνίας για τις μολυσματικές ασθένειες έχουν προτείνει να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο διεξαγωγής των Αγώνων κεκλεισμένων των θυρών. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιαπωνία παρουσιάζει μια σχετικά ήπια επιδημιολογική εικόνα, αποφεύγοντας τα σκληρά λοκντάουν, με τους νεκρούς ωστόσο να έχουν ξεπεράσει τους 14.000. Η χώρα επιτάχυνε πρόσφατα τις προσπάθειες εμβολιασμού, και η κυβερνήτης του Τόκιο δήλωσε ότι ολυμπιακές εγκαταστάσεις πρόκειται να αξιοποιηθούν ως εμβολιαστικά κέντρα, όμως η εμβολιαστική κάλυψη δεν ξεπερνά ακόμη το 6% του πληθυσμού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα