ΑΘΗΝΑ
15:41
|
18.05.2024
Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, αναφορικά με την υπόθεση του φυλακισμένου Αλεξέι Ναβάλνι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, αναφορικά με την υπόθεση του φυλακισμένου Ρώσου αντιπολιτευόμενου Αλεξέι Ναβάλνι, σύμφωνα με δηλώσεις του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν στο CNN. Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν επίσης να επιβάλλουν κυρώσεις εναντίον των ρωσικών εταιρειών που εμπλέκονται στο έργο του Nord Stream 2.

Tο συνέδριο των Δημοκρατικών είχε νωρίτερα ασκήσει κριτική προς την κυβέρνηση Μπάιντεν, κατηγορώντας την ότι απέτυχε στο τελεσίγραφο να επιβάλει έναν νέο γύρο κυρώσεων, όπως ήταν προγραμματισμένο με βάση τον νόμο.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε επίσης δηλώσει στις 14 Ιουνίου πως ο τυχόν θάνατος του Ναβάλνι στη φυλακή θα ήταν τραγωδία, και θα έβλαπτε τις σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο. «Ο θάνατος του Ναβάλνι θα ήταν άλλη μία ένδειξη ότι η Ρωσία έχει ελάχιστη ή καθόλου πρόθεση να συμμορφωθεί με τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Θα ήταν τραγωδία, ενώ θα έβλαπτε τις διεθνείς σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο και με εμένα» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο αμερικανός Πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο ο Ναβάλνι επέστρεψε στη Ρωσία από τη Γερμανία, όπου λάμβανε ιατρική περίθαλψη μετά από υποτιθέμενη δηλητηρίαση.

Πηγή: Sputnik News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Ζελένσκι: Η ρωσική επίθεση στο Χάρκοβο μπορεί να έχει και δεύτερο κύμα

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ιράν: Αδιαφορία από Δύση και Ισραήλ για το Διεθνές Δίκαιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα