ΑΘΗΝΑ
23:56
|
26.04.2024
Κινητοποιήσεις για την άρση του αποκλεισμού της Κούβας από τις ΗΠΑ, με φόντο την επικείμενη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου θα τεθεί ξανά το ζήτημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να άρει τον απάνθρωπο αποκλεισμό της Κούβας που παρακωλύει την κουβανική οικονομία ζήτησαν την κυριακή αληλλέγγυες ομάδες από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της κουβανοαμερικανικής πρωτοβουλίας «Bridges of Love», που στοχεύει να επιστήσει την προσοχή στην αναγκαιότητα αλλαγής της πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι στο νησί της Καραϊβικής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του telesur, εκατοντάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν υπό το κοινό σύνθημα «να δοθεί τώρα ένα τέλος στον αποκλεισμό της Κούβας» κυματίζοντας κουβανικές σημαίες.

Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών, Μπρούνο Ροντρίγκεζ, έφτασε στη Νέα Υόρκη προκειμένου να παρευρεθεί στην 289η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (UNGA), όπου αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία το ζήτημα της άρσης του αποκλεισμού των ΗΠΑ στην Κούβα.

Το ψήφισμα της UNGA που καταδικάζει τον αποκλεισμό έχει εγκριθεί 28 συνεχόμενες φορές. Το 2019, μόνο η Βραζιλία και το Ισραήλ υποστήριξαν την αρνητική στάση των ΗΠΑ, ενώ η Κολομβία και η Ουκρανία απείχαν.

Ο κουβανικός πληθυσμός επηρεάζεται σοβαρά από τον αποκλεισμό, ο οποίος έχει προκαλέσει απώλεια άνω των 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων εν μέσω της πανδημίας.

«Biden Lift the Blockade», ομάδες αλληλεγγύης με την Κούβα

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα