ΑΘΗΝΑ
14:29
|
27.07.2021
Η επιτροπή του ΕΜΑ για τα ανθρώπινα φάρμακα (CHMP) ενέκρινε δύο πρόσθετες μονάδες παραγωγής για το εμβόλιο Comirnaty, των BioNTech/Pfizer.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επιτροπή του ΕΜΑ για τα ανθρώπινα φάρμακα (CHMP) ενέκρινε δύο πρόσθετες μονάδες παραγωγής για το εμβόλιο Comirnaty, κατά της Covid-19, που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, το ένα εργοστάσιο που εγκρίθηκε βρίσκεται στο Ράινμπεκ της Γερμανίας και λειτουργεί από την Allergopharma GmbH & Co. KG. Το δεύτερο εργοστάσιο βρίσκεται στο Στάιν της Ελβετίας, και το διαχειρίζεται η Novartis Pharma.

Kαι οι δύο αυτές νέες μονάδες παραγωγής του Comirnaty, θα εκτελέσουν βήματα κατασκευής τελικών προϊόντων σε διάφορα στάδια της διαδικασίας. «Αναμένεται να υποστηρίξουν τη συνεχιζόμενη παροχή Comirnaty στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει ο ΕΜΑ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η εν λόγω σύσταση δεν απαιτεί απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ως εκ τούτου, οι δύο νέες μονάδες παραγωγής του Comirnaty, μπορούν να τεθούν σε λειτουργία αμέσως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Oλυμπιακοί Αγώνες 2021: Θετική στον κορονοϊό Ελληνίδα αθλήτρια

Και με self test θα “πετούν” για τα νησιά οι ανήλικοι 12-17 ετών

Καταπέλτης ο Μελανσόν κατά του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Μόσιαλος: Η αύξηση των εμβολιασμών περιορίζει τη μετάδοση της μετάλλαξης “Δέλτα”

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα