ΑΘΗΝΑ
03:34
|
26.04.2024
Η μετάλλαξη «Δέλτα» δημιουργεί ανησυχία για την δημιουργία τέταρτου κύματος της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη σύσταση να πραγματοποιείται και η δεύτερη δόση του εμβολίου με ίδιο σκεύασμα επανέλαβε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο Covid-19, αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, προσθέτοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για τη χρήση διαφορετικών εμβολίων.

Η ίδια τόνισε ότι η μετάλλαξη «Δελτα» δημιουργεί ανησυχία για την δημιουργία 4ου κύματος, τονίζοντας ότι αν αυτό υπάρξει, θα είναι ηπιότερο σε νοσηλείες και θανάτους και θα αφορά στους ανεμβολίαστους.

Ακόμη αναφέρθηκε σε μελέτες στο Ηνωμένο Βασίλειο που έγιναν σε περισσότερους από 12.000 εμβολιασμένους με 2 δόσεις ότι για την μετάλλαξη «Δελτα» («ινδική») παρέχεται προστασία κατά 86% με το εμβόλιο της Pfizer και κατά 66% με το αντίστοιχο της AstraZeneca.

Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους αναφερόμενος στα ποσοστά συμμετοχής των υγειονομικών στον εμβολιασμό δήλωσε ότι έχει εμβολιαστεί το 86% των γιατρών στο ΕΣΥ και το 91% στον ιδιωτικό τομέα, 69% του νοσηλευτικού προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας και το 73% του ιδιωτικού τομέα, ενώ για το λοιπό προσωπικό,  στο ΕΣΥ έχει εμβολιαστεί το 66% και το 70% στον ιδιωτικό τομέα.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι όσοι βρίσκονται στην άυλη συνταγογράφιση και δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής θα λάβουν sms με ραντεβού ώστε να το επιβεβαιώσουν ή όχι.

Τέλος, διευκρίνισε ότι όσοι εμβολιάστηκαν σε ξένη χώρα μπορούν από την περασμένη Παρασκευή να κάνουν τη δεύτερη δόση στην Ελλάδα κλείνοντας το σχετικό ραντεβού στα ΚΕΠ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διατάχθηκε ΕΔΕ στο Αττικόν για τον θάνατο του 79χρονου πατέρα του Καλλιάνου

34 χρόνια από την εκτόξευση του τηλεσκοπίου Hubble

Σύστημα κινητής τηλεφωνίας στη Σελήνη σχεδιάζει η NASA με τη Nokia

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα