ΑΘΗΝΑ
14:34
|
31.07.2021
Η εισαγγελία πρωτοδικών και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητούν να ελεγχθεί ο τρόπος με τον οποίο διέρρευσε το ημερολόγιο της Καρολάιν Κράουτς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εισαγγελία πρωτοδικών και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητούν να ελεγχθεί ο τρόπος με τον οποίο διέρρευσε το ημερολόγιο της Καρολάιν Κράουτς που αποτελεί στοιχείο της δικογραφίας για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά. Ζητούν επίσης να ελεγχθεί εάν υπάρχει παραβίαση υπηρεσιακού ή δικαστικού απορρήτου.

Στο έγγραφό του ο Βασίλης Πλιώτας φέρεται να αναφέρεται σε “εντόνως επικριτικά δημοσιεύματα για διαρροή-δημοσιοποίηση στοιχείων της ποινικής δικογραφίας (ημερολόγιο θύματος κ.λπ.), για το έγκλημα που διαπράχθηκε στα Γλυκά Νερά σε βάρος της ανωτέρω παθούσης”, που δημοσιοποιήθηκαν σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Σύμφωνα με τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό “η δημοσιοποίηση αυτών εκλαμβάνεται ήδη και ευλόγως, ως ενέχουσα προσβολή της προσωπικότητας της ίδιας της παθούσης και μπορεί να θεωρηθεί ακόμη ότι μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ευνοϊκού κλίματος για τον κατηγορούμενο, κατά την εξέλιξη της ποινικής διαδικασίας”.

Παραθέτει επίσης ο κ. Πλιώτας και την ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών σχετικά με την “τήρηση των κανόνων δεοντολογίας”. Αντικείμενο της έρευνας είναι να διακριβωθεί ενδεχόμενο αυτεπαγγέλτως διωκόμενων πράξεων, ιδίως π.χ. παραβίασης υπηρεσιακού ή δικαστικού απορρήτου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα αποσπάσματα του ημερολογίου της Καρολάιν Κράουτς που “αξιοποιήθηκαν” από μερίδα ενημερωτικών site και αποτελούν αυστηρά προσωπικά δεδομένα του θύματος. Η ΕΣΗΕΑ τόνισε ότι “ο δημοσιογράφος οφείλει, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, να σέβεται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων”.

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών κάλεσε τους δημοσιογράφους “να απέχουν από δημοσιεύματα που θίγουν τον πυρήνα της ιδιωτικής ζωής των πολιτών και των οικείων τους”, υπενθυμίζοντας πως “η δημοσιογραφία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπηρετεί ένα παιχνίδι εντυπώσεων, ούτε να υποκαθιστά την Δικαιοσύνη”.

Πηγή: avgi.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενεργοποιήθηκε το 112 για την πυρκαγιά στην Ζήρια Αχαΐας

Σε ποιους πολίτες τρίτων χωρών επιτρέπεται από 26/7/2021 η έξοδος και επανείσοδός τους στην Ελλάδα

Γυναικοκτονία στα Ιωάννινα με το θύμα νεκρό επί μήνες σε μπαούλο

Γυναικοκτονία-Δάφνη: Για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση διώκεται ο 40χρονος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα