ΑΘΗΝΑ
21:02
|
02.07.2024
Παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο συνηγόρους του καθ' ομολογίαν δολοφόνου. Θέλουν να αλλάξουν τη γαμήλια φωτογραφία στην επιτύμβια στήλη της Καρολάιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιμέτωπος με τον ανακριτή βρίσκεται από τις 10 το πρωί της Τρίτης (22/6), ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της συζύζου του Καρολάιν μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, στις 11 Μαΐου.

Ο δράστης έφτασε στα δικαστήρια με τη συνοδεία ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος του φώναζε “κτήνος”, “τέρας” και “δολοφόνε βιαστή, έπαιζες θέατρο με το κορίτσι τόσες μέρες”.

Στη συνέχεια η Αστυνομία απομάκρυνε τον κόσμο που ήταν έξω από το κτήριο της Ευελπίδων στο οποίο απολογείται ο δολοφόνος. Όπως ανέφεραν αστυνομικοί, οι συγκεντρωμένοι έκαναν υπερβολική φασαρία και ο ανακριτής ισχυρίστηκε πως δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του.

Σημειώνεται, ότι από το βράδυ της Δευτέρας 21/6 με υπεύθυνη δήλωσή του ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος όρισε “αποκλειστικό συνήγορο και αντίκλητο δικηγόρο που έχει αναλάβει την ποινική του υπόθεση” τον Αλεξανδρο Παπαϊωαννίδη.

Ο Βασίλης Σπύρου, δεύτερος συνήγορος του πιλότου υπέβαλε την παραίτησή του από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου.

Όπως δήλωσε ο ίδιος έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, δεν επιθυμεί να ασχοληθεί περαιτέρω με την υπόθεση και την υπεράσπιση του κατηγορουμένου.

Διευκρινίζοντας τόνισε πως οι λόγοι της απόφασής του είναι προσωπικοί.

Ο 32χρονος θα υποστηρίξει στην απολογία του ότι η δολοφονία της συζύγου του δεν ήταν προμελετημένη και αναμένεται να ενοχοποιήσει το θύμα (αφήνοντας αιχμές για τη σχέση της με το παιδί τους).

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος θα προσπαθήσει να αποδώσει το έγκλημά του σε ένταση, φόρτιση, λεκτικές αντεγκλήσεις και στην “κακιά στιγμή”. Όπως αναφέρει η υπεράσπισή του, θα προσκομίσει πρόσθετες λεπτομέρειες και στοιχεία που δεν έχει καταθέσει μέχρι στιγμής στους αστυνομικούς. 

Ο 32χρονος δεν θα αλλάξει, σύμφωνα με πληροφορίες, την τελευταία προανακριτική του κατάθεση, κατά την οποία και ομολόγησε το έγκλημα και αναμένεται να υποστηρίξει, παρά τα στοιχεία της δικογραφίας, πως όταν πήγε στο κρεβάτι όπου βρίσκονταν η γυναίκα του, εκεί δηλαδή όπου τη δολοφόνησε, η 20χρονη δεν κοιμόταν. “Η Καρολάιν δεν κοιμόταν, αυτό που αναφέρεται δεν το δεχόμαστε. Άλλα πράγματα έχει καταθέσει ο 33χρονος και άλλα λέει η ιατροδικαστική έκθεση. Υπάρχουν στοιχεία που θα προσθέσουμε σε επίπεδο ανακριτικής αρχής που θα εμπλουτίσουν τα δεδομένα“, υποστηρίζει η υπεράσπισή του.

Ο 32χρονος θα απολογηθεί στον ανακριτή για τέσσερα συνολικά αδικήματα και συγκεκριμένα δυο κακουργήματα (ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου) και δυο πλημμελήματα (Ψευδή καταγγελία και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση).

Η απολογία του θα καθυστερήσει για άγνωστο χρονικό διάστημα, καθώς στο φάκελο της δικογραφίας διαβιβάστηκαν νέα στοιχεία από τις αστυνομικές αρχές, τα οποία ο δικηγόρος του θα πρέπει να μελετήσει.

Διαμαρτυρία ενάντια στην έμφυλη βία

Περίπου την ίδια ώρα, έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην έμφυλη βία, στα Δικαστήρια Ευελπίδων από γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις, και συλλογικότητες. Το κάλεσμα είναι για τις 9:30 το πρωί.

“Διαμαρτυρόμαστε, ζητάμε δικαιοσύνη για όλα τα εγκλήματά του, μεταξύ των οποίων η βία κατά του αχρόνιστου βρέφους, που το χρησιμοποίησε για τη μακάβρια σκηνοθεσία του” τονίζουν οι διοργανωτές στο κάλεσμά τους:

“9.30 το πρωί, στα δικαστήρια. Φέρνουμε πικέτες, πανό, φυλλάδια. Καμία γυναίκα λιγότερη, κανένα παιδί να υφίσταται τέτοιου είδους ακραία βία. Καλούν γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις, συλλογικότητες”.

Επιπλέον, σήμερα στις 6:30 μ.μ. και με αφετηρία την πλατεία Αγίας Αικατερίνης, θα πραγματοποιηθεί πορεία διαμαρτυρίας για την υπόθεση βιασμού και ξυλοδαρμού 50χρονης καθαρίστριας στα Κάτω Πετράλωνα.

Θέλουν να αλλάξουν τη φωτογραφία στην επιτύμβια στήλη της Καρολάιν

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail που επικαλείται γείτονα της οικογένεια της άτυχης 20χρονης Kαρολάιν, οι συγγενείς της σκέφτονται να αλλάξουν τη γαμήλια φωτογραφία της Καρολάιν στην επιτύμβια στήλη της, σε συνδυασμό με την επιγραφή “η αγαπημένη μας μητέρα, σύζυγος και κόρη”.

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο πατέρας της Κάρολαιν, Ντέιβιντ Κράουτς, και η μητέρα της Σούζαν. “Εγώ και η Σούζαν θα περάσουμε τον υπόλοιπο βίο μας διασφαλίζοντας πως θα απονεμηθεί δικαιοσύνη και θα εξασφαλιστεί πως η μικρή της κόρη Λυδία θα μεγαλώσει με όλα τα προνόμια που μπορούμε να της προσφέρουμε και ότι η μνήμη της μητέρας της θα ζει για πάντα” σημείωσε ο πατέρας της Καρολάιν, μιλώντας στην Daily Mail.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νότια Αφρική: Δολοφόνησαν τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή του ύψους Ζακ Φρίταγκ

Θεσσαλονίκη: 13χρονος κατηγορείται για τον βιασμό 8χρονου

Κυκλώνας Beryl στην Καραϊβική: Τουλάχιστον 4 νεκροί-Κατευθύνεται στην Τζαμάικα

Φωτιές: Viral η εικόνα με τους εξαντλημένους πυροσβέστες στο χώμα (photo)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα