ΑΘΗΝΑ
03:25
|
03.08.2021
Σημαντική επιδείνωση της κατάστασης χιλιάδων μεταναστών στα σύνορα με Μεξικό διαπιστώνει επί Μπάιντεν αμερικανική οργάνωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμερικανική οργάνωση “Ανθρώπινα Δικαιώματα Πρώτα” (Human Rights First) με έδρα στη Νέα Υόρκη κατήγγειλε απόψε ότι περίπου 3.300 μετανάστες από χώρες της Λατινικής Αμερικήςπου εγκλωβίστηκαν στα σύνορα του Μεξικού με τις ΗΠΑ από τον περασμένο Ιανουάριο, εξαιτίας της σκληρής αντιμεταναστευτικής πολιτικής των ΗΠΑ, έπεσαν θύματα απαγωγών, βιασμών, φόνων και διακίνησης.

Η οργάνωση μάλιστα καταγγέλλει σαφή επιδείνωση της κατάστασης επί κυβέρνησης Μπάιντεν τονίζοντας ότι από 500 που ήταν οι μετανάστες στα σύνορα Μεξικού-ΗΠΑ στις αρχές Ιανουαρίου 2021, στα μέσα Ιουνίου ξεπέρασαν τα 3.300 άτομα!

Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Προσφύγων η οργάνωση “Ανθρώπινα Δικαιώματα, Πρώτα” καλεί τον Αμερικανό πρόεδρο και στελέχη Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο αμερικανικό κογκρέσο να αποκαταστήσουν την τήρηση της διεθνούς νομοθεσίας που αφορά την αντιμετώπιση μεταναστών. Τους ζητά επίσης να ξαναρχίσουν τη διαδικασία εξέτασης αιτήσεων ασύλου και να αποκαταστήσουν την εικόνα των ΗΠΑ σε ό,τι αφορά την “προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσφύγων”.

Αίσθηση πάντως προκαλεί η απουσία οιασδήποτε αντίδρασης στις καταγγελίες της ΜΚΟ από εκπρόσωπο Τύπου της κυβέρνησης Μπάιντεν ή από το Στέιτ Ντηπάρτμεντ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Α. Μπλίνκεν: ΗΠΑ και σύμμαχοι θα δώσουμε μια «συλλογική απάντηση» για την επίθεση στο Mercer Street

Γερμανία: «Ναι» σε εμβολιασμό παιδιών 12-17 ετών και σε αναμνηστική δόση για ηλικιωμένους και ευπαθείς

Αφγανιστάν: Οι πρεσβείες των ΗΠΑ και Βρετανίας κατηγορούν τους Ταλιμπάν για τη «σφαγή» δεκάδων αμάχων

ΗΠΑ: Παράταση του μορατόριουμ στις εξώσεις ζητά η Πελόζι από τον Λευκό Οίκο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα