ΑΘΗΝΑ
14:43
|
18.04.2024
Η επίθεση φέρεται πως έγινε από πρώην ιερέα της Μητρόπολης Βέροιας που συνελήφθη. Οι 10 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό νοσοκομείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στο νοσοκομείο Λαϊκό μεταφέρθηκαν λίγο μετά τις επτά το απόγευμα επτά Μητροπολίτες από τη Μονή Πετράκη στο Κολωνάκι που δέχθηκαν επίθεση πρώην ιερέα με βιτριόλι, καθώς επίσης δύο δικηγόροι και ένας φρουρός ασφαλείας.

Στη συνέχεια οι γιατροί του Λαϊκού Νοσοκομείου έκριναν πως τουλάχιστον ένας από τους τραυματίες έπρεπε να μεταφερθεί στο τμήμα εγκαυμάτων του νοσοκομείου ΚΑΤ.

Στο νοσοκομείο μετέβη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε μία προσπάθεια να έχει από πρώτο χέρι ενημέρωση για την εξέλιξη της κατάστασης τραυματισμού των ιεραρχών.

Τι είπε ο υπουργός Υγείας

Μετά την ενημέρωση που έλαβε ο υπουργός Υγείας από τους θεράποντες ιατρούς στο νοσοκομείο Λαϊκό, δήλωσε πως πρόκειται “για τραγικό γεγονός” που αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή με το ΕΚΑΒ που έσπευσε στη Μονή Πετράκη.

Ανέφερε ότι τουλάχιστον ένας από τους επτά Μητροπολίτες μεταφέρθηκε για ειδική νοσηλεία στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ και οι άλλοι δύο Μητροπολίτες, ανάλογα με την πορεία της υγείας τους, ενδεχομένως να διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην Οφθαλμολογική Κλινική του νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς».

Επικοινωνία Μητσοτάκη-Ιερώνυμου

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον ΑΣρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμο, στη διάρκεια της οποίας εξέφρασε τη “βαθύτατη λύπη” του για την ειδεχθή επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη.

Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν πως ο φερόμενος δράστης ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και βαρύνεται με βαριά πειθαρχικά παραπτώματα που σχετίζονται με υποθέσεις ναρκωτικών και είχαν οδηγήσει στην καθαίρεσή του.

Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος

Το προφίλ του δράστη

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από τον φρουρό ασφαλείας της Μονής που τραυματίστηκε επίσης από το καυστικό υγρό. Στην προσπάθεια σύλληψής του συμμετείχαν και άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ που έσπευσαν στην περιοχή.

Η επίθεση έγινε ενώ συνεδρίαζε το Συνοδικό Δικαστήριο, στο οποίο συμμετέχουν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Ζακύνθου, Δρυϊνουπόλεως, Αρτης, Κασσανδρείας και Γουμενίσσης.

Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια την επίθεση με βιτριόλι εξαπέλυσε ο 37χρονος ιερομόναχος Θεοφύλακτος Κόμπος.

Ο Θεοφύλακτος Κόμπος, που είχε χειροτονηθεί από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, υπηρετούσε στην περιοχή Αγίας Βαρβάρας κοντά στην πόλη της Βέροιας. Μετά από έντονα παράπονα μελών της ενορίας, μετατέθηκε στο Καλοχώρι Ημαθείας όπου και υπηρετούσε μέχρι τη σύλληψη του για κατοχή 1,8 γραμμαρίου κοκκαϊνης το 2018.

Το δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο που συνεδρίασε σήμερα θα αποφάσιζε την επικύρωση της καθαίρεσής του.

Μεταξύ άλλων ο δράστης φαίνεται να είχε και ακτιβιστική-πολιτική δράση από το μετερίζι του Διαδικτύου, όπως φαίνεται από αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook προ τριετίας, όπου και καταφερόταν κατά της τότε συμφωνίας μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου και του τότε πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την αρχειοθέτηση της μήνυσης συγγενών κατά Τριαντόπουλου

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα