ΑΘΗΝΑ
14:36
|
31.07.2021
Ένας πυρηνικός αντιδραστήρας ηλικίας 44 ετών τέθηκε ξανά σε λειτουργία σήμερα στην Ιαπωνία, δέκα χρόνια μετά την καταστροφή της Φουκουσιμα.
@Ä‰Ò“­‚µ‚½ŠÖ¼“d—Í”ü•lŒ´”­‚R†‹@‚Q‚R“úŒß‘O‚P‚OŽž‚Q•ªA•ŸˆäŒ§”ü•l’¬
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας πυρηνικός αντιδραστήρας ηλικίας 44 ετών τέθηκε ξανά σε λειτουργία σήμερα Τετάρτη (23/6) στην Ιαπωνία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη χώρα για έναν τόσο μεγάλης ηλικίας αντιδραστήρα μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα το 2011.

Ο αντιδραστήρας νο3 του πυρηνικού σταθμού Μιχάμα, στην κεντρική Ιαπωνία, ο οποίος είχε τεθεί εκτός λειτουργίας μετά το πυρηνικό δυστύχημα της Φουκουσίμα, όπως και όλοι οι πυρηνικοί αντιδραστήρες της Ιαπωνίας, ξεκίνησε και πάλι να λειτουργεί για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία Kansai Electric Power.

Ο Μιχάμα έγινε «ο πρώτος πυρηνικός αντιδραστήρας άνω των 40 ετών που τίθεται σε λειτουργία στην Ιαπωνία μετά την υιοθέτηση των νέων μέτρων» ασφαλείας, διευκρίνισε ο πρόεδρος της Kansai, Τακάσι Μοριμότο.

Εξάλλου είναι η πρώτη φορά μετά το 2018 που ένας πυρηνικός αντιδραστήρας τίθεται σε λειτουργία στην Ιαπωνία.

Στα τέλη Απριλίου ο Τατσούζι Σουγκιμότο, κυβερνήτης της περιφέρειας Φουκούι, όπου βρίσκεται ο πυρηνικός σταθμός της Μιχάμα, ήρε το τελευταίο εμπόδιο για την επαναλειτουργία του αντιδραστήρα νο3.

Δέον να σημειωθεί πως άλλοι δύο αντιδραστήρες του πυρηνικού σταθμού Τακαχάμα, ηλικίας επίσης άνω των 40 ετών που βρίσκονται στην ίδια περιφέρεια, έχουν λάβει άδεια από τις τοπικές αρχές, όμως η επαναλειτουργία τους καθυστερεί λόγω των εργασιών εκσυγχρονισμού τους.

Μαζί με τον αντιδραστήρα του Μιχάμα, συνολικά στην Ιαπωνία υπάρχουν δέκα ενεργοί, έναντι 54 πριν την καταστροφή της Φουκουσίμα. Οι αντιδραστήρες αυτοί καλύπτουν το 6,2% της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιαπωνία, έναντι του 30% πριν το 2011.

Πηγές: The Japan Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενεργοποιήθηκε το 112 για την πυρκαγιά στην Ζήρια Αχαΐας

Σε ποιους πολίτες τρίτων χωρών επιτρέπεται από 26/7/2021 η έξοδος και επανείσοδός τους στην Ελλάδα

Γυναικοκτονία στα Ιωάννινα με το θύμα νεκρό επί μήνες σε μπαούλο

Γυναικοκτονία-Δάφνη: Για ανθρωποκτονία από δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση διώκεται ο 40χρονος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα