ΑΘΗΝΑ
02:42
|
21.09.2024
Ιρανικά Μέσα μετέδωσαν ότι την Τετάρτη (23/6) πραγματοποιήθηκε απόπειρα σαμποτάζ εναντίον ενός κτηρίου του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι την Τετάρτη (23/6) πραγματοποιήθηκε απόπειρα σαμποτάζ εναντίον ενός κτηρίου του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η απόπειρα δεν προκάλεσε “απώλειες ζωών ή υλικές ζημίες”. Ωστόσο, οι ιρανικές αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσειμέχρι στιγμής την είδηση.

“Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών” και τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό, ανέφερε το πρακτορείο Nournews, που βρίσκεται κοντά στο Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν.

Το Press ΤV από την πλευρά του ανέφερε ότι “η εχθρική απόπειρα πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, αλλά δεν είχε ως αποτέλεσμα θύματα ή υλικές ζημίες λόγω αυστηρών προφυλάξεων ασφαλείας που υιοθετήθηκαν μετά από παρόμοιες πράξεις σαμποτάζ εναντίον πυρηνικών εγκαταστάσεων και επιστημόνων του Ιράν.”

Σημειώνεται ότι το Ιράν έχει κατηγορήσει το Ισραήλ για διάφορες επιθέσεις στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του (βλ. Νατάνζ) όπως επίσης και για τις δολοφονίες πυρηνικών επιστημόνων του (βλ. Κασέμ Σουλεϊμανί), προειδοποιώντας ότι θα πάρει εκδίκηση.Το Ισραήλ ούτε αρνήθηκε ούτε επιβεβαίωσε τις κατηγορίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα