ΑΘΗΝΑ
03:46
|
25.04.2024
Παραδέχτηκε πως δεν είχε χρόνο να ελέγξει την πληροφορία σχετικά με την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου για τον βιασμό της 50χρονης καθαρίστριας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός μιλώντας στο Kontra tv, παραδέχτηκε πως δεν έχει το χρόνο να ελέγξει πληροφορίες τις οποίες αναδημοσιεύει στο διαδίκτυο, απαντώντας στο σάλο που δημιουργήθηκε μετά την αναπαραγωγή των fake δημοσιευμάτων σχετικά με την αποφυλάκιση του 35χρονου που κατηγορείται για τον ειδεχθή βιασμό και την βαριά κακοποίηση της 50χρονης καθαρίστριας στα Πετράλωνα.

Υπενθυμίζεται πως δημοσιεύματα έφεραν τον συλληφθέντα (πλέον) δράστη, να είχε αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Τα δημοσιεύματα αναπαρήχθηκαν από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ), προεξάρχοντος του διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού, καθώς και από την Ομάδα Αλήθειας, η οποία συνδέεται με το γραφείο Τύπου της Πειραιώς.

Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, τόνισε επίσης πως δεν τίθεται θέμα παραίτησής του, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσο Ηλιόπουλο που ζήτησε την αποπομπή του Νίκου Ρωμανού για την αναπαραγωγή των δημοσιευμάτων

“Δεν νοείται διευθυντής γραφείου τύπου να διακινεί fake news, είναι αδιανόητο” σχολίασε ο Δ. Ριζούλης, με τον Νίκο Ρωμανό να απαντά: “έχετε ξαναδεί εσείς να ζητώνται ευθύνες από αυτόν που κάνει repost μία είδηση και όχι από αυτόν που την δημοσιεύει;”.

Στη συνέχεια υποστηρίζοντας ότι δεν φταίει ο ίδιος που πόσταρε ανακριβή δημοσιεύματα, σημείωσε πως διακινεί στο Διαδίκτυο “πράγματα που διακινούνται ούτως ή άλλως” τονίζοντας πως επρόκειτο για ένα απλό repost και όχι για διακίνηση πληροφορίας.

Η παρέμβαση του Νίκου Ρωμανή προκάλεσε καταιγισμό σχολίων από τους συμμετέχοντες στο πάνελ που του έλεγαν ότι δεν είναι δυνατόν ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος να μη τσεκάρει δημοσιεύματα και να μην ελέγχει την αλήθεια των πραγμάτων.

Τέλος, ισχυρίστηκε πως ο ίδιος διόρθωσε το λάθος του, εν αντιθέσει με το ΣΥΡΙΖΑ “όπου ο κ. Μπάρκας έχει κάνει κατ’επανάληψη ψευδείς αναρτήσεις, αλλά κανείς δεν έχει ζητήσει ποτέ συγγνώμη”.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη (22/6) ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, απέστειλε εξώδικο σε όσους ισχυρίστηκαν ότι ο βιαστής των Πετραλώνων αποφυλακίστηκε με το νόμο του, ανάμεσά τους και στον κ. Ρωμανό.

Σε ανάρτησή του στο Twitter o Νίκος Ρωμανός παραδέχθηκε ότι ήταν ανακριβή τα δημοσιεύματα που έκανε repost σχετικά με “τον Βούλγαρο βιαστή των Πετραλώνων” διευκρινίζοντας ότι”ο συγκεκριμένος δεν ήταν ένας από τους 12.000 που αποφυλακίστηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα