ΑΘΗΝΑ
07:51
|
17.10.2021
Θερμό επεισόδιο στην Κριμαία ανακοίνωσε το ρωσικό πολεμικό ναυτικό και η συνοριοφυλακή της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θερμό επεισόδιο στην Κριμαία ανακοίνωσε το ρωσικό πολεμικό ναυτικό και η συνοριοφυλακή της Ρωσίας.

Ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά εναντίον του αντιτορπιλικού του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού “HMS Defender”, το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, παραβίασε τα θαλάσσια σύνορα κοντά στη χερσόνησο Φιολέντ στην Κριμαία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στις 11:52 της Τετάρτης (23/6) το βρετανικό αντιτορπιλικό παραβίασε τα ρωσικά χωρικά ύδατα στην Κριμαία και εισήλθε 3 χιλιόμετρα εντός τους. Το βρετανικό αντιτορπιλικό δεν αντέδρασε στις προειδοποιήσεις της ρωσικής πλευράς.

“Το αντιτορπιλικό προειδοποιήθηκε ότι θα γίνει χρήση όπλων, έναν παραβίαζε τα σύνορα της Ρωσίας. Δεν αντέδρασε στην προειδοποίηση”, αναφέρει το πρακτορείο Interfax.

Στις 12:06 και 12:08 το ρωσικό πλοίο της συνοριακής πλευράς απάντησε με προειδοποιητικά πυρά.

Στις 12:19 το ρωσικό πολεμικό “Σουχόι-24Μ” πραγματοποίησε προειδοποιητική βομβιστική ρίψη κοντά στο βρετανικό αντιτορπιλικό, το οποίο έστρεψε, εγκαταλείποντας στις 12:23 τα ρωσικά χωρικά ύδατα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα προέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου, ζητώντας αντ’ αυτού “πολυμερείς προσπάθειες” με στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή.

Τον Απρίλιο, η Ρωσία επέβαλε περιορισμούς στις κινήσεις ξένων ναυτικών πλοίων κοντά στην Κριμαία έως τον Νοέμβριο σε μια κίνηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την Ουκρανία και τη Δύση. Η Ρωσία απέρριψε την κριτική και σημείωσε ότι οι περιορισμοί δεν θα επηρεάσουν την εμπορική ναυτιλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Γιατί ζητάμε πυροσβεστικά από τον Πούτιν κι όχι από τον Γουαϊδό;

Το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση υποχρεώθηκε να καταφύγει στο χαρτί της “ρωσικής βοήθειας” προκαλεί τεράστια αναστάτωση σε όσους έχουν επενδύσει στη δημιουργία ρωσοφοβικού κλίματος.
ΣΥΝΑΦΗ

Αίγυπτος: Αλληλεγγύη προς τον λαό της Ελλάδας για τις καταστροφικές πλημμύρες

Εσωτερική έρευνα στο Facebook για λογοκρισία φιλοπαλαιστινιακού περιεχομένου

Η “γερμανική δεκαετία” τέλειωσε…

Τηλεφωνική επικοινωνία Αλ.Τσίπρα με τον δήμαρχο Ιθάκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα