ΑΘΗΝΑ
13:57
|
31.07.2021
Θερμό επεισόδιο στην Κριμαία ανακοίνωσε το ρωσικό πολεμικό ναυτικό και η συνοριοφυλακή της Ρωσίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θερμό επεισόδιο στην Κριμαία ανακοίνωσε το ρωσικό πολεμικό ναυτικό και η συνοριοφυλακή της Ρωσίας.

Ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά εναντίον του αντιτορπιλικού του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού “HMS Defender”, το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, παραβίασε τα θαλάσσια σύνορα κοντά στη χερσόνησο Φιολέντ στην Κριμαία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στις 11:52 της Τετάρτης (23/6) το βρετανικό αντιτορπιλικό παραβίασε τα ρωσικά χωρικά ύδατα στην Κριμαία και εισήλθε 3 χιλιόμετρα εντός τους. Το βρετανικό αντιτορπιλικό δεν αντέδρασε στις προειδοποιήσεις της ρωσικής πλευράς.

“Το αντιτορπιλικό προειδοποιήθηκε ότι θα γίνει χρήση όπλων, έναν παραβίαζε τα σύνορα της Ρωσίας. Δεν αντέδρασε στην προειδοποίηση”, αναφέρει το πρακτορείο Interfax.

Στις 12:06 και 12:08 το ρωσικό πλοίο της συνοριακής πλευράς απάντησε με προειδοποιητικά πυρά.

Στις 12:19 το ρωσικό πολεμικό “Σουχόι-24Μ” πραγματοποίησε προειδοποιητική βομβιστική ρίψη κοντά στο βρετανικό αντιτορπιλικό, το οποίο έστρεψε, εγκαταλείποντας στις 12:23 τα ρωσικά χωρικά ύδατα.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, η Μόσχα προέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ να σταματήσουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου, ζητώντας αντ’ αυτού “πολυμερείς προσπάθειες” με στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή.

Τον Απρίλιο, η Ρωσία επέβαλε περιορισμούς στις κινήσεις ξένων ναυτικών πλοίων κοντά στην Κριμαία έως τον Νοέμβριο σε μια κίνηση που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την Ουκρανία και τη Δύση. Η Ρωσία απέρριψε την κριτική και σημείωσε ότι οι περιορισμοί δεν θα επηρεάσουν την εμπορική ναυτιλία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Πούτιν ανανεώνει το κόμμα εξουσίας στη Ρωσία κι ετοιμάζεται για τη διαδοχή. Θα τα καταφέρει;

Το συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος «Ενιαία Ρωσία» που συγκλήθηκε υπό αντιφατικές συνθήκες και σε κλίμα μέγιστης δυσπιστίας προς την κεντρική εξουσία έκρυβε αρκετές εκπλήξεις
ΣΥΝΑΦΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Η διαθεσιμότητα των δυο αστυνομικών κατόπιν εορτής δεν αποτελεί άλλοθι

ΚΚΕ: H κυβέρνηση δεν παίρνει ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τον καύσωνα

ΚΙΝΑΛ: Αυξήσεις σε βασικά προϊόντα εξανεμίζουν την αύξηση-κοροϊδία των 13 ευρώ μικτά το μήνα

Τυνησία: Ο πρόεδρος Σάγεντ δηλώνει ότι δεν θα μετατραπεί σε δικτάτορα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα