ΑΘΗΝΑ
11:55
|
19.04.2024
Η Τουρκία, πριν να συμπληρωθούν δέκα μέρες από τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, «σπάει» τη συμφωνία για ένα ήρεμο καλοκαίρι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τρεις νέες Navtex για ναυτικές ασκήσεις στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο η Τουρκία, πριν να συμπληρωθούν δέκα μέρες από τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, «σπάει» τη συμφωνία για ένα ήρεμο καλοκαίρι.

Οι ασκήσεις είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν από τις 15 Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου στις θαλάσσιες περιοχές Νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης μέχρι τη Χαλκιδική, Βορειονατολικά της Σκύρου μέχρι τη Λήμνο και Νότια της Ικαρίας.

Οι νέες Navtex εκδόθηκαν το βράδυ της Τρίτης από τους σταθμούς της Σμύρνης και της Αττάλειας. Το σπάσιμο του μορατόριουμ είχε προαναγγείλει ουσιαστικά από το διπλωματικό φόρουμ της Αττάλειας ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι παραβιάζει με Navtex και Notam την συμφωνία Παπούλια-Γιλμάζ (1988).

Η κίνηση της Άγκυρας έρχεται λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ όπου στο τραπέζι θα βρεθεί και πάλι το θέμα των ευρωτουρκικών σχέσεων.

Πηγές: Εφημερίδα των Συντακτών

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Η νέα περιφερειακή υπερδύναμη και η παλιά διεθνής τοιαύτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα