ΑΘΗΝΑ
16:10
|
18.04.2024
Στους Ταλιμπάν οι υποψίες των αρχών – Ανησυχία καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ρουκέτα ερρίφθη σε νοσοκομείο στο ανατολικό Αφγανιστάν σε μια επίθεση που οι αρχές υποπτεύονται ότι εξαπολύθηκε από τους Ταλιμπάν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά από την οποία προκλήθηκε εκτεταμένη ζημιά και καταστράφηκαν εμβόλια κατά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Οι ίδιοι αξιωματούχοι διευκρίνισαν ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες για ανθρώπινες απώλειες. Στο μεταξύ, οι υγειονομικές αρχές του Αφγανιστάν προειδοποιούν ότι παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού και ότι κάθε δόση εμβολίου είναι ζωτικής σημασίας για την προστασία του πληθυσμού.

Ο πρώην εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας του Αφγανιστάν, Καμπίρ Χακμάλ, κατηγόρησε μέσω Twitter τους Ταλιμπάν για την επίθεση στο νοσοκομείο Ασανταμπάντ στην ανατολική επαρχία Κουνάρ υποστηρίζοντας ότι οι άμαχοι είναι συνήθης στόχος των ισλαμιστών που θέλουν να προκαλέσουν “κακό σε αθώους ανθρώπους”. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν  Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ αρνήθηκε την ευθύνη για την επίθεση. Σύμφωνα με την αστυνομία οι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από ορεινή περιοχή.

“Διάφορα είδη εμβολίων, συμπεριλαμβανομένων δόσεων κατά της πολιομυελίτιδας και της COVID-19, καταστράφηκαν από την πυρκαγιά”, δήλωσε ο υγειονομικός αξιωματούχος της Κουνάρ, Αζίζ Σαφάι. Το Αφγανιστάν έχει καταγράψει 4.366 θανάτους από την COVID-19 και 107.957 κρούσματα του νέου κορονοϊού ως σήμερα.

Πολλοί υγειονομικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού είναι πιθανόν πολύ υψηλότερος, αλλά πολλά κρούσματα δεν εντοπίζονται καθώς γίνονται ελάχιστα διαγνωστικά τεστ.

Παράλληλα στο βόρειο Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την πόλη Σιρ Χαν Μπαντάρ, στα σύνορα με το Τατζικιστάν, αναγκάζοντας έναν υπάλληλο τελωνείου και μέλη των δυνάμεων ασφαλείας να διασχίσουν τα σύνορα για να βρουν καταφύγιο.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε κυβερνητικές δυνάμεις και τους Ταλιμπάν αναζωπυρώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι τελευταίοι θέτουν υπό τον έλεγχό τους περισσότερα εδάφη ενώ οι διεθνείς δυνάμεις υπό την ηγεσία των ΗΠΑ προετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα έπειτα από δύο δεκαετίες μαχών.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την αρχειοθέτηση της μήνυσης συγγενών κατά Τριαντόπουλου

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα