ΑΘΗΝΑ
00:58
|
25.04.2024
Ο καθηγητής Ας συνέστησε αποφυγή μη απαραίτητων ταξιδιών αεροπορικώς κυρίως των ανεμβολίαστων και των παιδιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και επικεφαλής των υγειονομικών συμβούλων της ισραηλινής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19 (γνωστός στην πατρίδα του και σαν “τσάρος” κατά του κορονοϊού), Νάχμαν Ας ανακοίνωσε σήμερα ότι από την επόμενη βδομάδα θα ξαναγίνει επιβεβλημένη η χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Ο καθηγητής Ας πρόσθεσε πως το μέτρο θα ισχύει για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, προκειμένου να περιοριστεί η έξαρση των κρουσμάτων της “ινδικής” μετάλλαξης (“Δέλτα”) του κορονοϊού έπειτα από 123 επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα ασθενείας στς κωμοπόλεις και πόλεις Κφαρ Σάμπα,Ράμλα, Χερτζλίγια κ.α.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας αποθάρρυνε τους Ισραηλινούς να ταξιδέψουν στο εξωτερικό αεροπορικώς ιδιαίτερα αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, όπως και τα ανεμβολίαστα μικρά παιδιά.

“Καλώ το κοινό να σκεφθεί τα ταξίδια στο εξωτερικό και να τα κάνει μόνον εάν είναι απαραίτητα. Συμβουλεύω να αποφεύγετε τα μη απαραίτητα ταξίδια στο εξωτερικό” είπε  ο τσάρος κατά της πανδημίας, επαναλαμβάνοντας αυτά που είχε δηλώσει την Τρίτη ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ μαζί με τους αρμόδιους υπουργούς στο διεθνές αεροδρόμιο “Μπεν Γκουριόν” του Τελ Αβίβ.

Την περασμένη Κυριακή, οπότε ανακοινώθηκε η νοσηλεία 724 ατόμων σε σοβαρή κατάσταση με κορονοϊό, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νάχμαν Ας είχε προειδοποιήσει τους Ισραηλινούς να μην περιφέρονται αμέριμνοι μετά την προ μηνών σημαντική μείωση των κρουσμάτων λόγων του έγκαιρου εμβολιασμού του μεγαλύτερου μέρους του ισραηλινού πληθυσμού καθώς η ινδική μετάλλαξη του ιού φαίνεται ιδιαίτερα “επιθετική”.

Είχε μάλιστα τονίσει ότι εάν δεν είναι προσεκτικοί και επιμελείς στην τήρηση των κανόνων υγειονομικής προστασίας, τότε το Ισραήλ μπορεί να έρθει αντιμέτωπο με τέταρτο κύμα πανδημίας και νέων περιοριστικών μέτρων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάει τέλειωσε ο Γιαννάκης το καλό παιδί, λέει ο Καλλιάνος για τη νοσηλεία του πατέρα του

Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων μετέτρεψαν απογευματινό χειρουργείο σε πρωινό και δωρεάν

Κορυφώνεται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης

EINAΠ: Κινητοποίηση στο νοσοκομείο Γεννηματάς την Τετάρτη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα