ΑΘΗΝΑ
09:09
|
27.10.2021
«Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πρέπει να στις διατάξεις της Συμφωνίας των Πρεσπών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ζόραν Ζάεφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ανέφερε ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας του έχει λάβει χρηματοδότηση από το κράτος και ως εκ τούτου, σεβόμενη το πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών, πρέπει να προχωρήσει στην αλλαγή της ονομασίας της.

Συγκεκριμένα, ο Ζόραν Ζάεφ, σε χθεσινοβραδινή συνέντευξή του στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «Telma», έκανε γνωστό ότι η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας έλαβε τον περασμένο Ιανουάριο επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Νεολαίας και Αθλητισμού για τις κατηγορίες νέων και ελπίδων και ως εκ τούτου πρέπει να προσαρμοστεί, όπως είπε, στις διατάξεις της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ανέφερε δε ότι περιμένει οι ομοσπονδίες ή άλλοι σύλλογοι, ακόμη και αυτοί που δεν λαμβάνουν κρατική χρηματοδότηση, να υιοθετήσουν το συνταγματικό όνομα του κράτους. Όπως είπε η Συμφωνία των Πρεσπών προσφέρει στη χώρα μέλλον.

«Η χώρα δεν χρειάζεται νέες αντιπαραθέσεις. Αναμφίβολα, όλοι οι μη κυβερνητικοί φορείς, δηλαδή οι νομικές οντότητες του ιδιωτικού δικαίου, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών επιχειρήσεων και των σωματείων, πρέπει να συμμορφωθούν, εφ’ όσον λαμβάνουν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις διεθνείς δραστηριότητές τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

Υπενθυμίζεται πως η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας δεν έχει προχωρήσει ακόμη στην αλλαγή της ονομασίας της και συνεχίζει να διατηρεί την ονομασία «Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Μακεδονίας» και τα αρχικά FFM (Football Federation of Macedonia).

Χθες, Τετάρτη (24/6), είχε προηγηθεί η παραδοχή του κ. Ζάεφ πως ήταν λάθος του η προ ημερών ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter στην οποία έκανε λόγο για «μακεδονική εθνική ποδοσφαίρου», δήλωση που στάθηκε αφορμή ώστε η ελληνική κυβέρνηση να σκληρύνει τη στάση της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Χάλκη στο επίκεντρο της συνάντησης Βαρθολομαίου-Μπάιντεν

Η ώρα της κρίσης για τον Ζαΐχ Μπολσονάρου

Το “τελευταίο αντίο” στη Φώφη Γεννηματά

Μπερλουσκόνι για πρόεδρος της Δημοκρατίας: Μπορεί η πολιτική στην Ιταλία να πέσει πιο χαμηλά;

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα