ΑΘΗΝΑ
17:32
|
19.04.2024
Τουλάχιστον 10 γυναίκες έχουν καταγγείλει πως δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση ή απόπειρα βιασμού
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περίεργη αδράνεια σε σχέση με τη διερεύνηση καταγγελιών που αφορούν βιασμούς, απόπειρες βιασμού ή άλλες σεξουαλικές επιθέσεις παρατηρείται στην περιοχή του Ζωγράφου.

Μέσα στην τελευταία τριετία τουλάχιστον 10 γυναίκες έχουν καταγγείλει πως δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση ή απόπειρα βιασμού συνήθως κοντά σε πολυκατοικίες, καταστήματα ή πάρκα του Δήμου Ζωγράφου.

Ο δράστης, που δεν είναι ξεκάθαρο εάν είναι πάντα ο ίδιος, φαίνεται να δρα με συγκεκριμένη μέθοδο. Συνήθως παρακολουθεί, ακολουθεί και την “κατάλληλη” στιγμή χτυπά τα θύματα (επίδοξα ή μη) στο κεφάλι δυνατά ώστε να ακινητοποιηθούν. Ανάλογα με τις περιστάσεις προχωρά σε σεξουαλική επίθεση, βιασμό κ.λπ.

Σε μία από αυτές τις καταγγελίες που κυκλοφορούν σήμερα σε Μέσα Ενημέρωσης, μία γυναίκα φέρεται πως χτυπήθηκε δυνατά, σύρθηκε σε πάρκο της περιοχής και βιάστηκε, αργά το βράδυ, παρά τις δυνατές φωνές τής και τις προσπάθειες αντίστασης. Ο μασκοφόρος δράστης φάνηκε να “ποντάρει” στην αδράνεια ή στην απάθεια ή στον φόβο κατοίκων της περιοχής.

Σε μία άλλη περίπτωση , μία γυναίκα κατήγγειλε πως το καλοκαίρι του 2018 σε σκοτεινό δρόμο της περιοχής δέχθηκε γερό χτύπημα στο κεφάλι και βιάστηκε σε χώρο ισογείου μίας πολυκατοικίας.

Άλλες μαρτυρίες αναφέρουν πως ο δράστης έχει εντοπιστεί σε καταστήματα της περιοχής.

Τα περιστατικά αυτά άρχισαν να διαδίδονται όταν γυναίκες-θύματα από την περιοχή άρχισαν να ανταλλάσσουν πληροφορίες μεταξύ τους και διαπίστωσαν έκπληκτες πως είχαν γίνει πάνω από 10 καταγγελίες σεξουαλικών επιθέσεων σε τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Προβληματισμό, ως εκ τούτου, προκαλεί η διαφαινόμενη αδράνεια της αστυνομίας καθώς φαίνεται πως δεν έχει προβεί ως σήμερα, τρία χρόνια μετά, σε έκδοση σήματος ή σε κινήσεις που να οδηγήσουν στη σύλληψη του δράστη.

Κρούσματα επιθέσεων το 2012 στην ίδια περιοχή

Ας σημειωθεί πάντως πως το 2012 στην περιοχή του Ζωγράφου είχε συλληφθεί 37χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για ληστείες, απόπειρα ληστείας και αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος γυναικών. Στην κατοχή του τότε είχαν βρεθεί φυσίγγια, ξύλινο ρόπαλο, μεταλλικά πτυσσόμενα γκλομπ κ.α.

Ο συγκεκριμένος δράστης αναζητούσε τα θύματά του πρωινές ώρες και αφού τα ακινητοποιούσε με απειλή περιστρόφου την ώρα κυρίως που εισέρχονταν στην πολυκατοικία που διέμεναν,τις ανάγκαζε να τον οδηγήσουν στο διαμέρισμά τους, όπου στη συνέχεια προέβαινε σε ληστεία και σε σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος τους.

Υπάρχει «δράκος» στου Ζωγράφου; – Δεκάδες καταγγελίες γυναικών | tovima.gr
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Αίτημα στον ανακριτή για τους αγοραστές των 25 τόνων κατασχεμένου χημικού διαλύτη

Η Χάρις Αλεξίου σε εκστρατεία του Spotify στην Τάιμς Σκουέαρ της Ν.Υόρκης

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Amber Alert: Εξαφάνιση 11χρονου από χώρο φιλοξενίας στην πλατεία Αττικής

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα