ΑΘΗΝΑ
22:32
|
16.04.2024
Ο Αμερικανός διπλωμάτης εξέφρασε την ελπίδα πως θα καταστούν εφικτές διμερείς "προβλέψιμες και σταθερές σχέσεις".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην έδρα του επέστρεψε σήμερα ο Αμερικανός πρέσβης στη Ρωσία Τζον Σάλιβαν, από όπου είχε αποχωρήσει τον περασμένο Απρίλιο εν μέσω της διμερούς διπλωματικής έντασης.

Εικόνα

Φθάνοντας ο Αμερικανός διπλωμάτης εξέφρασε την ελπίδα και την προσδοκία πως θα καταστούν εφικτές διμερείς “προβλέψιμες και σταθερές σχέσεις”, όπως ακριβώς είχε δηλώσει την περασμένη βδομάδα συναντώντας τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

«Χαίρομαι που επέστρεψα στην Μόσχα» δήλωσε ο Σάλιβαν, προσθέτοντας: «Προσβλέπω στην συνεργασία με τους συναδέλφους μας στην ρωσική κυβέρνηση για την επίτευξη του στόχου μας, που είναι η αποκατάσταση σταθερών και προβλέψιμων σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας».

Εικόνα

Ο Σάλιβαν είπε ότι οι δύο χώρες πρέπει να είναι «ανοιχτές και ειλικρινείς», η μια με την άλλη στα θέματα που διαφωνούν.

«Πρέπει να συνεργασθούμε εκεί, όπου συμφωνούν τα αμοιβαία συμφέροντα μας, ενώ εκεί οπου υπάρχουν διαφωνίες, και έχουμε σημαντικές διαφωνίες, έχει σημασία να κάνουμε έναν ανοιχτό και ειλικρινή διάλογο» τόνισε μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο Ιnterfax.

Τον περασμένο Απρίλη ο Αμερικανός πρέσβης ανακλήθηκε στις ΗΠΑ αφού προηγουμένως η Ρωσία είχε ανακαλέσει τον δικό της πρέσβη στην Ουάσινγκτον, , Ανατόλι Αντόνοφ, μετά την δήλωση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, ότι ο Πούτιν είναι «φονιάς».

Ο Ρώσος πρέσβης, Ανατόλι Αντόνοφ, επέστρεψε στην Ουάσιγκτον στις αρχές αυτής της εβδομάδας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Νεμπένζια: Υποκρισία η έκτακτη συνεδρίαση του ΟΗΕ για τα αντίποινα του Ιράν στο Ισραήλ

Διεθνής Σύνοδος για το Σουδάν στο Παρίσι

Ξεκαθάρισμα… διαφορών Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν στη Χάγη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα