ΑΘΗΝΑ
21:19
|
23.04.2024
Απαθανατίζει τα πυρά προειδοποιητικά πυρά αλλά και την παραβίαση των θαλάσσιων συνόρων από το βρετανικό αντιτορπιλικό “HMS Defender”.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο για να επιβεβαιώσει το θερμό επεισόδιο που σημειώθηκε στις 23 του μηνός στην Κριμαία με το αντιτορπιλικό του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού “HMS Defender” και να διαψεύσει το Λονδίνο και τον Μπόρις Τζόνσον που επιχείρησαν να υποβαθμίσουν το συμβάν.

Στις 23 Ιουνίου το Πολεμικό Ναυτικό και η συνοριοφυλακή της Ρωσίας ανακοίνωσαν ότι ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικά πυρά εναντίον του αντιτορπιλικού “HMS Defender”, το οποίο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, παραβίασε τα θαλάσσια σύνορα κοντά στη χερσόνησο Φιολέντ στην Κριμαία. Το Λονδίνο διέψευσε τη Μόσχα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι “δεν έγινε χρήση προειδοποιητικών πυρών” εναντίον του καταδιωκτικού σκάφους.

Στο βίντεο, ωστόσο, που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφάλειας της Ρωσίας (FSB) φαίνεται σκάφος της ρωσικής ακτοφυλακής να προειδοποιεί το βρετανικό “HMS Defender” για την παραβίαση των θαλάσσιων συνόρων και να ρίπτει προειδοποιητικές βολές. Το θερμό επεισόδιο σημειώθηκε στα ανοιχτά της Σεβαστούπολης στην Κριμαία. “Εάν δεν αλλάξετε ρότα, θα καταφύγουμε στη χρήση πυρών”, ακούγεται να λέει αξιωματικός του ρωσικού σκάφους προς το πλήρωμα του βρετανικού αντιτορπιλικού, το οποίο βρισκόταν σε πορεία παραβίασης των ρωσικών θαλάσσιων υδάτων.

Στο μεταξύ, έχει διαρρεύσει ακόμη ένα ακόμη βίντεο μέσα από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος, στο οποίο φαίνεται το αντιτορπιλικό του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού λίγο πριν δεχθεί τις προειδοποιητικές βολές.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε για το επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα. “Απευθυνόμαστε στην κοινή λογική και ζητούμε σεβασμό στο διεθνές δίκαιο”. Πρόσθεσε ότι η Ρωσία έχει το δικαίωμα “να βομβαρδίζει στόχους” σε περίπτωση που ξένα πλοία παραβιάσουν τα χωρικά της ύδατα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα και ο ανταποκριτής του BBC Τζόναθαν Μπιλ, ο οποίος επέβαινε στο βρετανικό σκάφος, δήλωσε σε ανταπόκρισή του ότι το “αθώο πέρασμα του HMS Defender από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή ήταν μια εσκεμμένη κίνηση για να σταλεί ένα μήνυμα προς τη Ρωσία”.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Η διπλωματία του πιτόγυρου έχει και τα όριά της…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα