ΑΘΗΝΑ
07:52
|
05.06.2026
"Αποφασίσαμε να δράσουμε μαζί για να ασκήσουμε πίεση στους υπευθύνους. Τους γνωρίζουμε" είπε ο Μπλίνκεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συντονισμένες πιέσεις στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του πρωθυπουργού του Λιβάνου Χασάν Ντίαμπ άσκησαν απόψε οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας Ζαν Ιβ Λε Ντριάν και ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν με αφορμή την επίσκεψη του τελευταίου στο Παρίσι.

Εικόνα

“Βλέπουμε μαζί το δράμα που θα μπορούσε να είναι η χώρα αυτή να ραγίσει, να εξαφανιστεί. Αποφασίσαμε να δράσουμε μαζί για να ασκήσουμε πίεση στους υπευθύνους. Τους γνωρίζουμε” δήλωσε ο Λε Ντριάν.

“Χρειάζεται μια πραγματική ‘ηγεσία’ στη Βηρυτό” συμπλήρωσε ο Μπλίνκεν.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συμμετείχε εντατικά στην προσπάθεια να επιτευχθεί συγκρότηση νέας κυβέρνησης ευρείας συναίνεσης στο Λίβανο, προκειμένου να διεκπεραιώσει σειρά “μεταρρυθμίσεων” (οι περισσότερες αντιλαϊκές) ώστε να αποκτήσει πρόσβαση σε ξένο δανεισμό, υπό όρους.

Οι ΗΠΑ επανέλαβαν επίσης την αμέριστη υποστήριξη στη Γαλλία στη μάχη της κατά των τζιχαντιστών στο Σαχέλ της Αφρικής, την ώρα που το Παρίσι ανακοινώνει μείωση και αναδιοργάνωση της στρατιωτικής του παρουσίας στην περιοχή.

“Ήμασταν οι πιο στενοί εταίροι και αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί”, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Εικόνα

Οι δύο αξιωματούχοι υποστήριξαν, τέλος, πως ελαχιστοποίησαν τις διαφορές των δύο χωρών τους για τον ρόλο του ΝΑΤΟ έναντι της Κίνας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιστορική επίσκεψη Σι Τζινπίνγκ στη Βόρεια Κορέα

Ανοικτή επιστολή Ζελένσκι στον Πούτιν- Ζητά συνάντηση, εκεχειρία και παζάρι για τερματισμό του πολέμου

Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου της δήθεν εκεχειρίας

Συνάντηση του ΥΠΕΞ Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ του Παναμά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα