ΑΘΗΝΑ
18:30
|
19.05.2024
Δύο μέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου στο Μαϊάμι όπου στεγάζονταν κατοικίες, οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες μειώνονται σημαντικά με κάθε ώρα που περνάει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο μέρες μετά την κατάρρευση κτιρίου στο Μαϊάμι όπου στεγάζονταν κατοικίες, οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες μειώνονται σημαντικά με κάθε ώρα που περνάει.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να εργάζονται νυχθημερόν, αναζητώντας σημάδια ζωής από κάποιον από τους 159 αγνοουμένους, και ο απολογισμός των τεσσάρων μέχρι τώρα νεκρών είναι σίγουρο πως θα αυξηθεί.

«Έχουμε ελπίδες επειδή αυτό μας λέει η ομάδα μας έρευνας και διάσωσης, ότι έχουν ελπίδες», δήλωσε χθες, η δήμαρχος της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ Ντανιέλα Λιβάιν Κάβα.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, Άλαν Κομίνσκι, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως οι επιχειρήσεις διάσωσης θα συνεχιστούν όλη τη νύχτα. Τοπικοί αξιωματούχοι προσέφεραν βοήθεια στις οικογένειες, όπως δωμάτια ξενοδοχείων και τρόφιμα, ενώ οι διασώστες εργάζονται με βάρδιες, για να αποφευχθεί περαιτέρω κατάρρευση, δήλωσε η Λιβάιν Κάβα.

Εντωμεταξύ, ομάδες διασωστών από το Μεξικό και το Ισράηλ έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους με τα τοπικά συνεργεία.

«Πρέπει να ελπίζουμε. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βγάλουμε ζωντανά τα μέλη των οικογενειών σας», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, Άντι Άλβαρες, στους οικείους των αγνοουμένων μέσω του CNN, εμφανώς συγκινημένος.

Το τραγικό συμβάν σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης, γύρω στη 1:30 π.μ. τοπική ώρα. Το κτίριο, που στέγαζε περισσότερες από 130 μονάδες, περίπου 80 από τις οποίες κατοικούνταν, κατέρρευσε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ για την κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα

Ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων από την κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα, εύχεται το υπουργείο Εξωτερικών. Σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει πως οι σκέψεις μας είναι με τους τραυματίες, τους πληγέντες και τα σωστικά συνεργεία.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο λαό και την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Πηγή: Έθνος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Χερσώνα: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα