ΑΘΗΝΑ
17:05
|
23.04.2024
Ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη, απαιτώντας επί της ουσίας να κηρυχθεί παράνομη η στάση εργασίας της ΟΛΜΕ από τον Πρωθυπουργό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ως «ξεπερασμένες συνδικαλιστικές αντιλήψεις» των οποίων πρέπει «να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι» χαρακτήρισε τις απεργιακές κινητοποιήσεις ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την απόφαση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) να προκηρύξει απεργία την ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων για την εισαγωγή σε πρότυπα ή πειραματικά σχολεία, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα «Νέοι που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το Εξωτερικό» που διεξάγεται στο πλαίσιο των εργασιών του forum «project2030.gr» που διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ.

«Πληροφορηθήκαμε χθες δυστυχώς ότι η ΟΛΜΕ επέλεξε να προκηρύξει απεργία για να εμποδίσει εξετάσεις νέων παιδιών που θέλουν να διεκδικήσουν θέσεις σε ένα δημόσιο πρότυπο ή πειραματικό σχολείο. Για αυτό και προσφύγαμε άμεσα στη δικαιοσύνη και εκτιμώ και ελπίζω ότι η απεργία θα κηρυχθεί παράνομη έτσι ώστε οι εξετάσεις να διεξαχθούν κανονικά και να σταματήσουμε να είμαστε όμηροι τέτοιων ξεπερασμένων συνδικαλιστικών αντιλήψεων» ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης, σε μια διατύπωση που συνιστά ευθεία παρέμβαση στη δικαιοσύνη, καθώς το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών που ο Πρωθυπουργός καλεί να κηρύξει την απεργία παράνομη δεν έχει συνεδριάσει ακόμη. 

Την ίδια ώρα, σε μια απροκάλυπτη παραδοχή του τρόπου με τον οποίο σκοπεύει η κυβέρνηση να εκμεταλλευτεί την προ ημερών ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου, ο Κ. Μητσοτάκης εγκωμίασε για μία ακόμη φορά τις αντιδημοκρατικές του διατάξεις δηλώνοντας ότι «μια από τις θετικές επιπτώσεις του εργασιακού νομοσχεδίου που ψηφίσαμε είναι ότι αν η απεργία κηρυχθεί παράνομη δεν θα μπορεί να επιστρέψει από το παράθυρο σε κάποιο δευτεροβάθμιο φορέα».

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 11.00 – 14.00 «για όσους και όσες επιθυμούν να μην εμπλακούν στις εξετάσεις των Πρότυπων (επιτηρητές/τριεςκλπ) προκειμένου να καλυφθούν συνδικαλιστικά και να εκφράσουν με αυτό τον τρόπο την αντίθεσή τους στο θεσμό των Προτύπων, στην υποχρεωτικότητα και στην άμισθη επιτήρηση».

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ: 

«Η ΟΛΜΕ προβαίνει σε μία πρωτοφανή κίνηση που υπονομεύει ευθέως χιλιάδες μαθητές – υποψηφίους, προσθέτοντάς τους αβεβαιότητα τόσο για την ημερομηνία διεξαγωγής των εξετάσεων όσο και για το κύρος και το αδιάβλητο της διαδικασίας τους, χωρίς να προηγηθεί η τετραήμερη προθεσμία γνωστοποίησης, χωρίς να διατεθεί προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας και προσωπικού ασφαλείας και χωρίς να τηρηθεί η υποχρέωση δημοσίου διαλόγου του Ν 4808/2021» απαντά το Υπουργείο Παιδείας, με την Νίκη Κεραμέως να καταθέτει αγωγή κατά της ΟΛΜΕ με τη διαδικασία του κατ’ επείγοντος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός για διακίνηση μεταναστών

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης

ΕΛ.ΑΣ.: Πάνω από 1.000 κλήσεις για ενδοοικογενειακή βία σε μια εβδομάδα

ΠΑΣΟΚ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ν.Δ. να πάψει να παριστάνει το θύμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα